Damir Krajac / CROPIX
STOPERSKI PAR

Milović & Maloča: 'Tudorov show na presici konferenciji je sve preokrenuo'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 18. kolovoz 2014. 15:31

Hajdukovu utakmicu s Dnjiprom u Kijevu u srijedu danas je na press konferenciji najavio stoperski tandem "bijeliih", kapetan Mario Maloča i Goran Milović. Maloča se na početku osvrnuo na napadača ukrajinske momčadi Nikolu Kaliniću, s kojim je na početku karijere zajedno igrao na Poljudu.

- Jako cijenim Kalinića, bit će nam velika prijetnja i moramo ga zaustaviti. Nije da se čujem s njim na telefon, vidjeli smo se ovo ljeto... Bio je velik igrač i dok je igrao u Hajduku, a pogotovo je još napredovao otkad je otišao - kazao je Maloča o svom bivšem suigraču.

Odakle promjena u zadnje četiri utakmice, gol razlika 15:2 nakon ne baš dobrih predstava na početku sezone?

- Svi su sretni što ovako dobro ide, a velika promjena nastala je nakon pressice trenera Tudora poslije poraza od Šahtera u Karagandiju, kad je izašao u javnost i rekao da vjeruje svojoj momčadi. To nas je sve podiglo, znali smo da smo puno bolji od Šahtera i počeli smo gledati naprijed.

Trener nam je tom pressicom donio samopouzdanje, zaštitio nas je. Atmosfera je u svlačionici i dotad bila odlična, no nakon toga je postala još bolja. Igramo jako dobro, dajemo puno golova. Napadači igraju odlično, i nama u obrani je lakše kad oni zabijaju - istaknuo je kapetan "bijelih".

Maločin odlazak iz Hajduka spominje se svakog prijelaznog roka već godinama, no kapetan je i dalje tu...

- Čujem i ja stalno te priče, kao da se prodajem već godinama, a nikako da odem. Nije floskula da u Hajduku stvarno uživam, to je moj klub. Jedan dan ću sigurno otići, ali o tome sad ne razmišljam, sto posto sam u Hajduku.

Nakon Maloče je u mikrofone progovorio njegov kolega iz obrane Milović, koji kao i kapetan očekuje jako tešku utakmicu protiv Dnjipra u srijedu, u prvom susretu play-offa Europske lige.

- Dnjipro je i prošle godine bio rame uz rame sa Šahtarom, sad su igrali kvalifikacije Lige prvaka. Za razliku od ostalih ukrajinskih klubova, nisu se raspali u ovoj ratnoj situaciji. Bit će nam jako teško, igramo s vrhunskom momčadi. Tek ćemo danas pogledati snimke, analizirati ih - rekao je Milović.

No, ima i Hajduko svoje adute.

- Naše prednosti su naš dobar trenutak, četiri pobjede u nizu te to što smo mladi i željni ulaska u Europsku ligu. Dnjipro je želio ući u Ligu prvaka, za njih je Europska liga možda i neuspjeh i možda im je sad nešto manji motiv. Zato se nadam da bi nas mogli podcijeniti. Bilo bi dobro zabiti gol u gostima ili izvući neriješeno, možda možemo proći s 1:1 u Kijevu i 0:0 na Poljudu...

Milovića također očekuju dvoboju s Nikolom Kalinićem.

- Nisam s njim nikad igrao, ali znam sve njegove jače strane - zaključio je Hajdukov stoper.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 05:34