PRVA HNL

Istra bolja od Splita

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 22. travanj 2012. 21:50

Porazom od Istre 1961 Split se oprostio od snova o igranju u Europi, dok su Puljani osvojili možda i bodove koji ih ostavljaju u natjecanju. Tri kola prije kraja Slaven Belupo koji drži treće mjesto koje vodi u kvalifikacije Europske lige ima četiri boda više od Splita koji uz dva domaća susreta (Zagreb i Inter) mora još u goste i Dinamu.

Slabih prvih 45 minuta odigrali su Splićani što je usmjerilo utakmicu na mlin domaćina kojima je prednost donio najbolji igrač susreta Križman, nogometaš koji je ove sezone već jednom zabio Splićanima, ali u dresu Rijeke. Zanimljivo i tada je rezultat bio identičan, 2:0 za domaćina, tada momčad s Kantride. Dvaput su 'crveni' u prvom dijelu prijetili dalekometnim udarcima.

Prvo je udarac Vitaića u 16. minuti s dvadesetak metara obranio Prskalo, dok je Čop u obećavajućoj kontri devet minuta kasnije šutirao točno u domaćeg vratara. I u najboljoj prigodi gostiju u prvom dijelu našao se Čop, ali je nakon odličnog ubačaja Glumca s lijeve strane glavom slabo zahvatio loptu.

S druge strane Puljani su bili mnogo konkretniji. Već u drugoj minuti grešku Marčića ispravio je Zagorac koji je obranio udarac Križmana. U 24. minuti opet su u glavnim ulogama bili Križman i Zagorac, udarac napadača Puljana s dvadesetak metara umalo je vrataru splitske momčadi pobjegao u mrežu. Odličnu priliku u polukontri imao je i Anđelković, ali je šutirao iznad gola.

U nastavku ulaskom Obilinovića koji je unio živost i zakuhao većinu opasnosti pred vratima domaćih to je bilo nešto bolje izdanje 'crvenih' koji su tražili izjednačenje. Najveću priliku propustio je Vitaić kojem je nakon ubačaja Marčića Obilinović glavom idealno spustio loptu na pet metara, ali je udarac veznjaka Splita zaustavio Prskalo.

Samo dvije minute kasnije Obilinović je ubacio za Čopa koji je iz obećavajuće pozicije glavom loptu poslao preko gola. Međutim prijetili su vrlo opasno i gosti. Nakon što Bačelić-Grgić nije pogodio glavom, a efektni pokušaj Križmana je obranio Zagorac, Belle je 11 minuta prije kraja riješio sve dvojbe oko pobjednika. Trebala bi se dogoditi velika senzacija pa da Slaven Belupo u zadnja tri kola, a u kojima je dvaput domaćin, ispusti treće mjesto.

Golovi



1:0 Križman

31 - Slobodan udarac, skraćeni korner s lijeve strane za domaćina skrivio je Čop koji je igrao rukom odmah uz korner liniju. Nakon ubačaja u kazneni prostor u gužvi pred vratima gostiju Puljani su loptu glavom prebacili do Križmana koji je na drugoj vratnici iz peterca loptu uputio prema mreži. U posljednji trenutak na gol liniji loptu je pokušao zaustaviti Zagorac, ali je malo zakasnio. Pomoćnik je signalizirao da je lopta ipak prošla gol liniju, a Pristovnik je unatoč protestima 'crvenih' pokazao na centar.

2:0 Belle

79 - U jeku napada gostiju domaći su zabili drugi pogodak. Dupli pas na rubu kaznenog prostora odigrali su pored uspavane obrane gostiju Belle i Havojić. Tamnoputi igrač Puljana izišao je sam pred Zagorca i loptu pored splitskog vratara poslao u donji desni kut.

Istra 1961 - Split 2:0 (1:0)



Pula - Stadion Aldo Drosina.

Gledatelja 2000.

Susret 27. kola Prve HNL Istra 1961 - Split 2:0 (1:0).

Sudac: Igor Pristovnik (Zagreb) - 6.

Strijelci: 1:0 Križman (31.), 2:0 Belle (79.).

Žuti kartoni: Barbarić i Bačelić-Grgić (Istra 1961), Čop, Rebić, Marčić i Bagarić (Split).

Igrač utakmice: Sandi Križman (Istra 1961).

Istra 1961 (4-2-3-1): Prskalo (6) - Sušić (6), Marić (6) (od 71. Budicin -), Barbarić (6), Milić (6,5) - Anđelković (6,5), Batarelo (6,5) - Belle (6,5), Bačelić-Grgić (6,5) (od 80. A. Pamić -), Havojić (6,5) (od 84. Rivić -) - Križman (7).

Split (4-1-4-1): Zagorac (5,5) - Marčić (5,5), Križanac (6), Vidić (6), Glumac (6) - Šindik (5) (od 74. Bagarić -) - Vitaić (6), Tešija (5) (od 58. Golubar 5,5), Čop (5,5), Rebić (5) - Erceg (5) (od 46. Obilinović 6,5).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 11:46