Damir Krajač/CROPIX
ZAMJENA ZA BRAZILCA

Husejinović: 'Nije me sram priznati da u subotu nisam bio na Sammirovoj razini!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. srpanj 2013. 09:29

Sammir je zbog ozljede medijalnog kolateralnog ligamenta izgubljen za ovogodišnje kvalifikacije Lige prvaka. O tome kakav je to hendikep, ne treba previše elaborirati. Tko će u za Dinamo najbitnijem dijelu sezone zamijeniti Brazilca s hrvatskom putovnicom , tko će loptama “futrati” brza krila Soudanija i Fernandesa, tko će gurnuti završni pas Duji Čopu?

Nema tu velike tajne, Sammirovi nasljednici su Domagoj Antolić i Said Husejinović. Trener Jurčić je najavio da sprema dvije taktičke varijante, jednu za domaća natjecanje (4-1-4-1), te jednu za Europu (4-2-3-1). U obje je Said Husejinović, pa je sasvim jasno da se Bosanca može tretirati legitimnim nasljednikom Sammira . Momak je u modru svlačionicu stigao u zimskom prijelaznom roku. I odmah se nametnuo, još na onim turskim pripremama u Beleku. Nije stigao s idealnom kilažom, bio je pomalo “bucko”, ali se napornim treninzima i discipliniranom prehranom doveo u red. Već na prvim proljetnim utakmicama pokazao je svoje nogometno znanje, vidjelo se da je Dinamo doveo pravog španera.

Na startu ove sezone, na ogledu Superkupa s Hajdukom nije bio na razini koja se od njega očekivala. Znamo da je teško nositi aureolu Sammirova nasljednika u plavoj momčadi, ali s obzirom na ono što je pokazivao na pripremama, logično smo očekivali bolju igračku ponudu.

- Iskreno, s Hajdukom je bilo mnogo teže nego sam očekivao. Splićani su se pokazali kao kvalitetna momčad. Ipak, mi smo daleko bolji od njih, bez obzira što se priča odlučivala jedanaestercima. Sve smo zapravo trebali riješiti u 90 minuta, ali promašivali smo prilike - komentirao je Husejinović subotnji Superkup.

Kad se ispucao s radosnim izjavama na “temu Hajduk”, porazgovarali smo o najvažnijoj temi. Onoj o kojoj govore svi u Dinamu. Može li istinski zamijeniti Sammira i postati jedan od glavnih kotačića Dinamove igre?

- Znam da ljudi govore i da se od mene očekuje da zamijenim tog sjajnog igrača. Eto, protiv Hajduka se u našoj igri osjetilo da nedostaje. Sa Sammirom funkcioniramo mnogo bolje.

Znači da ga niste uspjeli uspješno zamijeniti?

- Ne znam što da vam kažem na sve to. Bio sam umoran, to je činjenica. Baš sam se osjećao teškim. Dva treninga koja sam odradio prošli četvrtak jako su me izmorila, pa nisam bio adekvatno spreman. Zato i nisam bio na razini koju sam od sebe očekujem. Nije me sram to priznati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 21:31