Željko Hajdinjak/CROPIX
PRIJATELJSKA

Dinamo slavio u Pleternici

inamo je izveo na teren sve raspoložive igrače, s kojima će najvjerojatnije početi prvu prvenstvenu utakmicu protiv Osijeka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. srpanj 2013. 22:53

Treću godinu zaredom pred početak natjecanja 1. HNL, nogometaši Dinama gostuju u Pleternici. Za Pleternicu i okolicu to je izniman sportski događaj. Već više od pola sata prije početka utakmice nije se moglo naći slobodnih sjedećih mjesta, a vrlo brzo se napunilo je gledalište, i prema našoj procjeni susretu je nazočilo preko 3.500 gledatelja. Ambijent je bio izvrstan, a raspoloženje navijača i da sve protekne u slavonskom tonu, pobrinuo se tamburaški sastav Naša grana iz Požege.

Pred početak susreta na tribini su se našli eminentni nogometni djelatnici i dužnosnici HNS-a, Zorislav Srebrić, Martin Novoselac, te Dinama, gospidin Barišić sa suprugom, te Zdravko i Zoran Mamić, a ispred domaćina gradonačelnica Pleternice Antonia Jozić, saborski zastupnik Franjo Lucić, te gradonačlenici i načlenici Požeško-slavonske županije i požeško-slavonski župan.

Dinamo je izveo na teren sve raspoložive igrače, s kojima će najvjerojatnije početi prvu prvenstvenu utakmicu protiv Osijeka. Slavija se dobro nosila s Dinamo sve do 27. minute kada je Kramarić vrlo spretno pogodio mrežu domaćina. U 36. minuti Dalibor Žafaranić je iz 11-erca izjednačio rezultat, a vrlo brzo Pamić je šutom s oko 18 metara pogodio donji desni kut vratara Petkovića i doveo Dinamo u vodstvo. U drugom dijelu dosta izmjena s obje strane, a u 61 minuti Brozović je povećao vodsto na 3:1. Konačan rezultat postigao je Kramarić u 90. minuti.

SLAVIJA - DINAMO 1-4

PLETERNICA Igralište Stjepan Zdenko Šivo. Gledatelja 3.500. Sudac: Mario Ažijević (Lipik). Pomoćnici: Jurišić, Marijević.

STRIJELCI: 0:1 - Kramarić (27), 1:1 - Dalibor Žafaranić (36 - 11 ), 1:2 - Pamić (38), 1:3 - Brozović (61), 1:4 - Kramarić (90).

SLAVIJA: Petković, Kvaternik, Vukoja, Majstorović, Ančurovski, Tokić, Lovreković, Dalibor Žafaranić, Peharda, Hoborka, Davor Žafaranić (još su igrali: Leist, Mikolaš, Ognjenčić, Kamenčak, Valentić, Valenta, Jukić, Jakovljević, Štavlić, Majetić). TRENER: Dalibor Bognar.

DINAMO: Migliore, Soudani, Ademi, Antolić, Fernandez, Addy, Vrsaljko, Leko, Pivarić, Pamić, Čop (još su igrali: Mikulić, Ibanez, Pinto, Kramarić, Huseinović, Brozović). TRENER: Krunoslav Jurčić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 19:29