Vladimir Dugandžić
OSVETA OTPISANOG

Hrvoje Vejić blokirao račun Hajduka jer godinu dana čeka dogovoreno, a nije dobio kunu

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 15. kolovoz 2012. 00:30

Hrvoje Vejić je ovrhom blokirao račun Hajduka! Vejić, odnosno njegovi odvjetnici iz odvjetničke kuće Marijana Hanžekovića stavili su zadužnicu na Hajdukov račun i time ga blokirali. Računa se da se radi o iznosu od cca milijun i pol kuna što je nova prepreka u poslovanju splitskog kluba kojega taman ovih dana, vjerojatno kroz četvrtak ili petak (srijeda je blagdan, neradni dan) iščekuje obaveza da isplati 4,5 milijuna kuna; bilo na račun Šibeniku ili pak "poreznicima" čime mora odagnati tešku prijetnju suspenzije i neigranja HNL-a.

Hoće li sad Hajduk imati toliko novca na računu da zadovolji dugove i prema Vejiću i prema Šibeniku?!

Podsjetimo, bivši kapetan Hajduka razišao se s "bijelima" u travnju ove godine nakon niza peripetija gdje ga je Hajduk praktično godinama ucjenjivao i tražio da smanjuje svoju ugovornu gažu po cijenu treniranja u cik zore u Poljudu, po Marjanu ili pak u "frižideru" Spinuta, daleko od prve momčadi. Da bi Vejić na kraju u nizu pregovora i pristajao na mnogo toga, čak i na igranje u trećeligašu Primorcu 1929 iz Stobreča, te se naposljetku ipak razišao s Hajdukom prije vremena.

Kad se sve zbroji ispada da je Vejić Hajduku oprostio čak pet milijuna kuna (po ugovoru što ga je potpisao kad se vratio u Poljud iz Rusije u zimu 2009. godine). Da je to pretvorio u udjele imao bi dionica kao - Željko Kerum!? Ali, samo je novac s papira/ugovora bacio u vjetar.

Razišli su se na kraju na način da Hajduk ipak duguje svome bivšem kapetanu i reprezentativcu cca 250.000 eura na ime dugovanja i za "dobar izlazak" iz kluba prije vremena. A nakon što mu mjesecima nisu uplaćivali ni kune.

Razlaz se dogodio u travnju, rečeno je da se Hajduk obvezuje isplatiti Vejiću 250.000 eura u ratama kroz iduću godinu. I znate kako to ide, obaveze se prolongiraju, danas ću, sutra ću.

Odvjetnici uzmu zadužnicu i onda sami barataju po nalogu svoga klijenta, kad će sa zadužnicom sjesti ili leći na račun. Na sličan način je Dario Jertec zagorčao "bijelima" Novu 2011. godinu, točno na zadnji radni dan prije dočeka Nove godine sjeo je na račun zadužnicom i pogrebao sve što je mogao, na ime duga.

Vejić je očito bio nestrpljiv, jer ispada da je ovo već radio u zadnjih mjesec-dva, sjeo bi na račun, blokirao bi ga, zaprijetio ovrhom, dobio nešto i onda bi odvjetnici povukli zadužnicu. Tako se malo-pomalo naplaćivao. Hajduk mu je obećao isplatu po dobivanju fanmoznog kredita (nije ga još realizirao), te po naplati odštete od Anasa Sharbinija.

Ovrhom je zaprijetio i danas, po treći put u zadnje vrijeme što je iznenadilo "bijele" misleći da su s odvjetnicima svoga bivšeg stopera postigli načelan dogovor o dinamici isplate. Možda je to samo Vejićevo novo upozorenje da se čvršće poštuju labnavi rokovi, ne mora značiti da će sad Vejićeva zadužnica ostati na računu Hajduka sve dok se do kraja ne namiri, dok ne isisa odjednom sva dugovanja. No, je li to jučer baš bilo neophodno?!

Brzim razgovorom i dogovorom zadužnica se lako povuče, a čini se da je to sad Hajduku baš potrebno, da bi u miru mogao riješiti "slučaj Rukavina" do kraja tjedna. Predsjedniku uprave Marinu Brbiću očito slijedi nova runda pregovora u nezahvalnoj situaciji, a na bivšem kapetanu Hajduka Hrvoju Vejiću je da bude (opet) fleksibilan.

Još jednom: je li bilo baš neophodno da se opet danas sjeda zadužnicom i blokira račun športsko-dioničkog društva Hajduk dok se skuplja novac za 4,5 milijuna kuna skidanja suspenzije?!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 07:44