Split, 240211.U Banovini odrzana tematska sjednica o zastiti park sume Marjan. Na slici: Zeljko Kerum jako zabrinut.Foto: Jadran Babic / CROPIX
 Jadran Babić / CROPIX
PREKRŠIO OBEĆANJE

DRAMA NA POLJUDU Brbić: Prijeti nam stečaj; Kerum: Gdje su novci od Sharbinija?

Gradonačelnik Splita Željko Kerum prekršio je vlastito obećanje i odbio je provesti odluku o pozajmici od 7,2 milijuna kuna iz gradske blagajne
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 05. rujan 2012. 11:48

Gradonačelnik Splita Željko Kerum iznevjerio je Hajduk, prekršio je obećanje sa jedne od najdramatičnijih sjednica Gradskog vijeća, točnije odbio je provesti odluku o pozajmici 7,2 milijuna kuna iz gradske blagajne.

Slobodno se može konstatirati da je i prevario Hajduka, jer onog dana kad je održana famozna izvanredna sjednica, s jednom jedinom točkom, a radilo se o manevru kako spasiti splitske 'bijele', Kerum je čvrsto najavio tu pozajmicu.

Uprava kluba s Poljuda dostavila je Gradu svu potrebnu dokumentaciju kako bi se pozajmica realizirala, no Kerum je u utorak rekao kako neće biti ništa od toga.

Podsjetimo, Kerum je početkom srpnja na sjednici Gradskog vijeća obećao Hajduku 7,2 milijuna kuna čime bi se zatvorio dug prema NK Šibeniku te Poreznoj upravi.

Svoj komentar na novonastalu situaciju dao je danas predsjednik Hajduka Marin Brbić.

- Vjerujemo da će pozajmica biti potpisana danas. To su namjenska sredstva od kojih bismo uplatili novac Poreznoj upravi i Šibeniku. Ukoliko se to ne dogodi Hajduku prijeti blokada računa, pa onda moguće i stečaj. No, vjerujem da je gradonačelnik odgovoran i da će odluka Gradskog vijeća biti provedena - kazao je Brbić.

Novinaru Dalmacijanewsana upit o spornoj pozajnici Željko Kerum je danas tek dobacio:

- A di su novci od Sharbinija? Kako mogu dat igrača bez garancije banke?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. rujan 2024 05:28