Split, 210410.Stadion Poljud.?Prva finalna nogometna utakmica Hrvatskog kupa izmedju Hajduka i Sibenika.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX
PRIČA KONAČNO GOTOVA

Hrvoje Maleš novi predsjednik Hajduka, za članove Uprave izabrani Nižetić i Ciccarelli

Nadzorni odbor Hajduka na svojem je poslijepodnevnom sastanku izglasao novu klupsku Upravu. Novi predsjednik je Hrvoje Maleš, članovi Uprave Nižetić i Ciccarelli
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 26. travanj 2011. 19:18

SPLIT - Hajduk je dobio novu upravu i najmlađeg predsjednika u povijesti kluba.Nadzorni odbor Hajduka pod vodstvom Petroslava Sapunara izabrao je Hrvoja Maleša, magistra ekonomije iz Banco Popolare, da bude novi predsjednik Hajduka.

Maleš je mladi kadar, sa pedigreom u bankovnom biznisu, 32-godišnjak koji će ostati upisan kao najmlađi prvi čovjek splitskog kluba. Dosad je najmlađi bio Branko Grgić. Uz Maleša u upravu Hajduka ustoličeni su Milo Nižetić, nogometni trener i diplomirani ekonimist te Pavle Cicarelli, magistar poslovnog upravljanja.

- Odlučili smo se za ljude koji su nas zadovoljili svojim znanjem i poduzetničkim idejama - objasnio je Sapunar.

Ovim je završen dugotrajni proces izbora nove uprave koji je započeo još 5. siječnja objavom javnog natječaja, a nastavilo se sa radom Povjerenstva koje je između 39 prijavljenih kandidata probralo sedmoricu za uži krug, a potom i trojicu za članove uprave, ali nisu se uspjeli usaglasili oko kandidata za redsjednika Vjekoslava Hrabara koji je tražio preveliku plaću (7,500 eura mjesečno plus bonuse).

Novi predsjednik imat će menadžerski ugovor na tri godine, potvrdio je Sapunar. - Sva trojica novih članova uprave prihvatili su ponuđene uvjete - kazao je predsjednik Skupštine Hajduka Vinko Radovani.

Neslužbeno doznajemo da će novi predsjednik Hajduka imati plaću oko 4.000 eura. Dosadašnji predsjednik Josip Grbić vraća se na mjesto direktora Hajduka.

Predstavljanje nove Uprave zakazano je za četvrtak, a novoizabrani čečlnici počet će s radom u Hajduku od 1. svibnja.

Maleš dolazi iz Banco Poplare, Nižetić je bio trener Junaka, a Cicarelli je bio menadžer u agenciji Nobilo-Cetinski. Ovo je mlada uprava, Malešu su 32 godine, Cicarelli ima 39, a Nižetić 59 godina. Nižetić je bio vratar Hajduka, ali nikada trener, otac je poznatog pjevača Luke Nižetića i voditeljice HTV-a Petre Nižetić. Cicarelli je prije dvije godine bio direktor marketinga Hajduka. Maleš je Hajduk dosad doživljavao samo kao navijač...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 16:31