Vojko Bašić/CROPIX
POTROŠENO 450.000 EURA

Hrvatski klubovi se ponašaju kao umirovljenici u šoping centru - razgledavaju!

Da naši mladići vrijede, i da nam najveći klubovi oblijeću državu, nije vijest. Računovođa bi zapisao - HNL bilanca u suficitu je 20 milijuna i 235 tisuća eura
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. veljača 2013. 15:31

Hrvatski prvoligaši u prijelazom roku, to je kao umirovljenici u trgovačkom centru. Uglavnom razgledavaju. Za Poreznu upravu očito gladnu nogometnog novca, koja bi uz ulazne htjela "haračiti" i izlazne transfere, ostat će sitne brojke. No, prijelazni rok nije bio loš za anatomiju HNL-a. Dodatno smanjenje razlika u kvaliteti može pojačati zanimljivost.

Kakva je to profesionalna liga čijih 12 klubova plati odštete za ukupno samo petoricu igrača, i to ne više od 450.000 eura? Stariji nogometni kroničari često su minulih godina govorili "nekad je igrala sirotinja, a gledali su ih srednji i visoki sloj, danas je obrnuto, na terenu su milijunaši, a na tribinama zanesenjaci praznih džepova". Eto, vidite da se i to mijenja; osim izuzetaka, mi se u Hrvatskoj vraćamo korijenima, u nas je ponovno na terenu - sirotinja. Jalnima na nogomet možda postane romantičniji...

Mateo Kovačić je hrvatska galaktička priča zime. Da naši mladići vrijede, i da nam najveći klubovi oblijeću državu, nije vijest. Računovođa bi zapisao - HNL bilanca u suficitu je 20 milijuna i 235 tisuća eura. Donese li novi veznjak Intera u modru kasu i bonuse, još bolje! I sve to od prodaje četvorice igrača, uz Kovačića, Vide u Dynamo Kijev, Radoševića u Napoli i Pavlovića u Werder. Kupljeni su Pamić i Husejinović u Dinamo za 200.000 odnosno 50.000 eura, te Zeba u Splitu za 15.000 eura. Platila je i Rijeka Osijeku za Vargića i Jugovića, od ljeta će joj se priključiti i Kvržić i Lešković.

Šaroliko društvo u Interu intrigantna je zagonetka. Dolazak srpskih igrača u Hrvatsku nije česta pojava, hoće li išta donijeti dvojac iz Lazarevca? Hajdukov posao s Fluminenseom, tretiran kroz igrače kakve su uputili na posudbu ( Cassio, Patinho), posebno čudi. Što li ti Brazilci misle, kakav se nogomet igra u HNL-u kad su poslali takva "pojačanja"? Hrvatska liga toliko nisko ipak nije pala.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 03:00