AFP
DOBRODOŠLI U PAKAO

'Hrvatski Grci' savjetuju Modre: Dajte im gol i onda će te vidjeti kako ih hvata panika!

Bitno je da se Zagrepčani ne prepadnu ambijenta i atmosfere, tamo je stvarno pakao. Što se tiče kvalitete, nemaju se čega plašiti! - rekao je napadač Arisa Danijel Cesarec
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 27. rujan 2010. 23:27

Trojica Hrvata zaposlenih kod Grka najavljuju dvoboj PAOK-a i Dinama ovog četvrtka na stadionu Toumba u Solunu u 2. kolu skupine D Europske lige. Kažimo odmah: ne manjka optimizma!

- PAOK je nestabilna momčad, osim skromnih rezultata poljuljali su je problemi s navijačima stoga situacija baš nije dobra - rekao je Mario Bonić, tehnički direktor Volosa.

Veli da je taj klub izgubio lanjski stil i kredibilitet:

- Kod Fernanda Santosa sve je bilo drukčije; kad se i gubila utakmica, nije se gubila glava. Danas im jedan primljeni gol stvori paniku!

Santos je, podsjećamo, grčki izbornik s nedavnim bodom osvojenim u Zagrebu...

- Bude li Dinamo ozbiljan i čvrst, bude li uistinu pravi, osvojit će najmanje bod, što bi bilo izvrsno s obzirom na 2:0 protiv Španjolaca. Ne smije podleći atmosferi pa će izgledi za uspjeh biti sasvim realni!

Mario Galinović se poslije šest sezona u Panathinaikosu skrasio u Kavali, kojoj je posuđen do ljeta.

- U nedjelju, kad smo se vraćali kući, na aerodromu sam gledao 2. poluvrijeme susreta Xanthi - PAOK. Ne sjećam se tako katastrofalne igre. Čisti užas. Jest da su gosti imali igrača manje, ali nisu sličili ni na što. Makar to ne mora biti mjerilo.

Čini mu se da Dermitzakis ne može zamijeniti Santosa, trenera desetljeća u Grčkoj, da PAOK-u treba žešća i čvršća ruka.

- Odigra li Dinamo kako zna i može, uzet će barem bod. Bit će lakše izostane li ozlijeđeni Muslimović. Treba paziti na Salpingidisa i Vieirinhu.

Prijedlog Vahi za taktiku?

- Nema potrebe jer ima snimatelje i kasete. Remi bi bio solidan, a pobjeda super.

Danijel Cesarec je ovoga ljeta zamalo završio u Maksimiru - želio ga je Zajec, Mamić baš i ne; kad se predomislio, bilo je prekasno i slavonskobrodski centarfor potpisao je za Aris.

- PAOK ne blista, muči ga gotovo nesnosni pritisak nezadovoljne publike. Igra čvrsto, ali nešto nedostaje. Bitno je da se Zagrepčani ne prepadnu ambijenta i atmosfere. Što se tiče kvalitete, nemaju se čega plašiti!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. rujan 2024 23:37