DIMITRIOS SALPINGIDIS

'U Solunu Dinamo ne može računati na bodove, čeka ih atmosfera kakvu nisu vidjeli'

'Momčad koja je tako nadigrala Villarreal ne može biti slaba. Znam da su dobili novog trenera koji ih je preporodio. Ali isto tako znam da će PAOK sigurno pobijediti'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. rujan 2010. 17:00

Dimitrios Salpingidis (29) dijete je PAOK-a. Tu je počeo svoju karijeru, dva puta ga je matični klub posuđivao jednom Larissi, drugi put Kavali, da bi ga 2006. godine prodao u Panathinaikos.

Istekom ugovora ove sezone Pao je grčkom reprezentativcu ponudio novi višegodišnji ugovor, ali je Dimitrios kazao:

- Ne hvala, želim se vratiti u PAOK.

Izvori tvrde da bi u Panathinaikosu zarađivao 1,8 milijuna eura godišnje, dok u PAOK-u zarađuje 'samo’ milijun eura. Odrekao se velikog novca samo da se vrati u Solun.

- Novac nije presudan u životu...

Kad ga imaš, svakako da nije. Ali tko zna bi li pristao na povratak da je znao što ga čeka u Solunu. Za vrijeme našeg posjeta Solunu mogli smo zamijetiti kako Salpingidisa 'vole’ navijači. Kad je izlazio sa stadiona, sa svih strana pljuštale su uvrede i prijetnje, Salpingidisa je do njegovog automobila otpratila policija. Obična plus specijalci. Uostalom, kad se fotografirao s vašim novinarom, stajao je s 'one strane ograde’. Nisu mu dopustili zaštitari da se prebaci preko, za svaku sigurnost.

Zamislite, odreknete se takvog velikog novca, a oni vas vrijeđaju i prijete!?

- Sve je to normalno u Solunu. Kad Salpingidis postigne pogodak, nosit će ga na remenima - kazao nam je naš grčki poznanik.

Ove sezone veliki povratnik još nije postigao niti jedan pogodak za PAOK! Očekivala su se čuda, a ništa od toga. Zbog toga su navijači ljuti, misle da se Salpingidis vratio kao 'mačak u vreći’. Kad smo ga pitali gdje je problem, napadač PAOK-a je kazao.

- Malo sam umoran. Svi smo pomalo umorni. Igramo uzastopce domaće i europske utakmice, trebamo malo zraka.

Nemate ga baš previše. Stiže Dinamo?

- Nadamo se pobjedi. A mogao bih i ja Zagrepčanima zabiti pogodak. Već je vrijeme da zabijem u svom klubu. Željan sam golova.

U Bruggeu ste uzeli bod?

- Kako se uzme. Možda smo izgubili dva. Bili smo bolji suparnik, imali više šansi. Makar je svaki bod na strani jako dobar ulov.

Je li vas iznenadila pobjeda Dinama nad Villarrealom?

- To je za mene bilo iznenađenje, ali ne veliko. Svake godine sve se više smanjuje kvalitativna razlika između najboljih klubova i onih koji to još uvijek nisu. Hrvatska je uvijek imala jako dobre nogometaše, pa zašto bi bilo veliko iznenađenje da vaš prvak na svom stadionu pobijedi neku španjolsku momčad? Villarreal ipak nije Barcelona ili Real iz Madrida.

Što znate od Dinamu?

- Sigurno su dobri. Momčad koja je tako nadigrala Villarreal ne može biti slaba. Znam da su dobili novog trenera koji ih je preporodio, da imaju sjajnu atmosferu u klubu. Al isto tako znam da na našem stadionu u atmosferi koju nikad nisu doživjeli, ne mogu računati na bodove.

Niti na jedan?

- Niti na jedan!

Tko će osvojiti prva dva mjesta u skupini?

- Mislio sam da je glavni favorit za prvo mjesto Villarreal. Ali je izgubio u Zagrebu, pa je sad teško kazati kako će se sve rasplesti. Ja naravno vjerujem da će PAOK proći skupinu, te da će i na proljeće igrati u Europi.

Znate li za podatak da Dinamo 40 godina nije uspio na proljeće igrati u Europi?

- Šalite se...

Ne, nema šale.

- To je onda zabrinjavajući podatak za nas i za sve u skupini. Valjda im je već dosta toga, pa će ove sezone uz novog trenera pokušati konačno uhvatiti taj proljetni europski vlak.

Prisjetio se reprezentativnog okršaja Hrvatske i Grčke u Maksimiru.

- Osvojili smo velik bod, ali smo zato izgubili dva još veća protiv Gruzije. To nam se nije smjelo dogoditi, ali nogomet je nepredvidljiva igra. Sve je otvoreno, bit će neizvjesno do kraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 04:53