Nenad Dugi / CROPIX
U-19 KV

Hrvatska bolja od Gruzije, u srijedu protiv BiH za Europsko prvenstvo

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. svibanj 2012. 21:11

Hrvatska U-19 reprezentacija slavila je u drugoj kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo koja je odigrana u zagrebačkom Sigetu protiv Gruzije s 3:1. Strijelci za Hrvatsku bili su Pajač, Dugandžić i Rebić, dok je za Gruziju pogodak u sudačkoj nadoknadoi zabio Gagnidze.

Hrvatska je povela u 25.minuti kada je Marko Pajač udarcem s 25 metara lijevom nogome pogodio donji desni kut gruzijskog vratara Legašvilija. Na 2: 0 povisio je Marko Dugandžić u 58. minut. Pajač je izveo slobodan udarac s desne strane te je pronašao Dugandžića koji glavom posprema loptu u gol.

Treći pogodak za Hrvatsku postigao je Ante Rebić u 67. minuti kada se sam našao pred vratarom te je smireno poslao loptu u mrežu protivnika.

Počasni pogodak za Gruziju postignut je u trećoj minutu sudačke nadoknade kada je Ganidze iskoristio izlazak vratara Sluge te ga je dalekometnim udarcem lobao.

Nakon što je Austrija pobijedila Bosnu i Hercegovinu, pitanje odlaska ne Europkosprvenstvo riješit će se u srijedu kada će mladi nogometaši u Lučkom odmjeriti snage s Bosnom i Hercegovinom, dok će Gruzija u Velikoj Gorici igrati s Austrijom.

U19, kvalifikacije za EP, skupina 6:

Hrvatska - Gruzija 3:0 (1:0)

Hrvatska: Sluga - Gorupec, Mitrović, Čalušić, Aleksić - Mrzljak, Miškić, Pajač (Jedvaj 80') - Kovačić (Miloš 74') - Rebić, Dugandžić (Čolak 71')

Izbornik: Dinko Jeličić

Gruzija: Legašvili - Grigalašvili, Gagnidze, Tvildiani, Gigauri (Zarnadze 46') - Kazaišvili (Kvernadze 77'), Parunašvili, Skihrtladze (Gelašvili 60'), Chanturia, Papava, Jgerenaia

Izbornik: Otar Korgalidze

Strijelci: Pajač 25', Dugandžić 58', Rebić 67' / Gagnidze 90+3

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 22:22