KVALIFIKACIJE U-19

Mali Vatreni svladali Bosnu i Hercegovinu i izborili Europsko prvenstvo u Estoniji!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. svibanj 2012. 21:59

Za BiH su igrala trojica Dinamovih juniora, Jajalo, Graovac i Šivšić, zagrebaš Bevab startao je na klupi kao i još jedan dinamovac, Bilač. Za Hrvatsku, nažalost, nije mogao Dugandžić, koji se ozlijedio na zadnjem treningu (zadnja loža, ne bi se isplatilo riskirati), što je velika šteta jer je u prve dvije utakmice od pet naših pogodaka postigao čak tri!

Već u 2. minuti Miloš je pripremio zicer za Livaju, koji se ne snalazi u petercu pa nema gola. Uskoro Pajač puca slobodnjak nakon prekršaja na Rebiću, snažno, ali Jajalo je budan. I Kovačić prijeti sa 20 metara, neprecizno.

Vodeći pogodak za Hrvatsku postigao je Ante Rebić koji je vješto izmaknuo Plakalu i Graovcu pa iz povoljne pozicije desnom nogom raspalio, tako da je Jajalo bio nemoćan.

Gosti su se držali solidno, hrabro i ofenzivno, što je omogućavalo serijske napade Hrvata. Jednom je opasno tukao Mrzljak, drugi put zamalo povisio Rebić, zatim još jednom.

Ono što je Livaja promašio u 52. minuti spada u raritete; Rebić ga je uposlio u tzv. mrtvoj prilici, na dva-tri metra od mreže, sam! Potom je opasno uzvratio Šivšić. Je li nervozi 'kockastih’ pridonijela vijest da je Austrija izjednačila u Velikoj Gorici? Srećom, eliminirane su moguće muke u finišu.

Za vodstvo od 2-0 zabio je Čolak nakon što su agilni Kovačić i neugodni Rebić sve pripremili za potvrdu dragocjene pobjede, vrijedne EP-a!

HRVATSKA - BiH 2:0

LUČKO Stadion NK Lučko. Gledatelja oko 1.500. Sudac: Serdar Gözübüyük (Nizozemska)

STRIJELCI: 1:0 - Rebić (26), 2:0 - Čolak (72)

HRVATSKA: Sluga - Miloš , Mitrović, Čalušić, Aleksić - Miškić (od 46. Močinić), Mrzljak – Kovačić (od 84. Miličević), Pajač - Rebić, Livaja (od 58. Čolak). IZBORNIK: Dinko Jeličić.

BOSNA I HERCEGOVINA: Jajalo - Sarvan, Graovac, Petrović, Šivšić - Plakalo, Zolotić - Kožulj (od 21. Bilač), Prcić, Hrelja (od 46. Bevab) - Hodžić (od 68. Maletić). IZBORNIK: Toni Karačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 00:31