Drago Sopta / CROPIX
ČETVRTI U EUROPI

HRVATSKA BEZ MEDALJE Herojska igra nije donijela rezultat, Talijanima bronca

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. veljača 2012. 15:04

Hrvatska je u svom posljednjem nastupu na Europskom prvenstvu tražila broncu u utakmici protiv Italije, jedne od najboljih reprezentacija svijeta, koja je u Hrvatskoj u svom rosteru imala čak sedam Brazilaca. Ipak, favorizirana Italija bila je bolja, pa se Hrvatska na ovom natjecanju morala zadovoljiti četvrtim mjestom. Što je u našoj realnosti fantastičan doseg...

Izbornik Hrvatske Mato Stanković dvoboj je započeo u standardnoj postavi (Jukić, Grcić, Jelovčić, Marinović i Novak), no ovoga puta na tribinama su se našli Đulvat i Laura. Po prvi put na Europskom prvenstvu u sastavu su bili Matošević i Mijatović.

Italija je, baš poput Rusije u polufinalu, povela u uvodnoj minuti, točnije u 54. sekundi utakmice. Tihomir Novak nespretno je izgubio loptu na poziciji posljednjeg igrača, a Patias je izašao sam na Jukića. Hrvatski vratar obranio je pokušaj pivota Italije, odbijenu loptu pokušao je raščistiti Grcić, no on je loptu odbio samo do Assisa, koji je doveo Italiju u rano vodstvo. Mini Vatreni odgovorili su u 4. minuti pokušajem Jelovčića, čiji udarac nije bio dovoljno precizan. Ubrzo je solo akcijom pokušao i Grcić, no njegov udarac nije bio opasnost za Mammarellu.

Veliku pogrešku Despotovića u 8. minuti Talijani nisu iskoristili. Hrvatski reprezentativac nepropisno je vratio loptu Jukiću, a suci su ispravno dosudili indirektni udarac. Snažnim udarcem sa šest metara tukao je Assis, ali je Jukić bio spreman. Kao i tri minute kasnije na opasan pokušaj Lime.

Novu opasnu situaciju pred vratima Azzurra zakuhali su Suton, Novak i Jelovčić, ali pokušaj Marinovića otišao je pokraj gola. Najbolju prigodu u prvome dijelu imao je Despotović u 15. minuti, kada je izašao sam na Mammarellu, no najbolji vratar svijeta iz 2011. godine bio je uspješniji.

Posljednju prigodu u prvome dijelu imala je Italija. Romano je nakon dodavanja Patiasa krenuo sam na Jukića, ali talijanski reprezentativac tukao je pokraj gola.

Hrvatska je kvalitetnije otvorila nastavak, u početnim minutama drugoga dijela svoje su udarce isprobali Marinović i Bajrušović. No, Mammarella je i dalje bio nesavladiv. No, prijetili su i Talijani. Prva prijetnja za Jukića bio je pokušaj Vampete, koji je špicem pokušao iznenaditi Jukića.

Italija je u 25. minuti povela sa 2:0. Veliku pogrešku načinio je Jakov Grcić, koji je na svojoj polovici idealno poslužio Honorija. Brazilcu u redovima Azzurra nije bilo teško sa sedam metara matirati raspoloženog Jukića.

Mato Stanković u 30. je minuti zaigrao na sve ili ništa, na golmana igrača ušao je Novak. A minutu kasnije Mini Vatreni su preko Grcića smanjili rezultat. Minutu prije kraja utakmice talijanski vratar Mammarella postavio je konačnih 3:1 i time Italiji potvrdio broncu.

Hrvatska - Italija 1-3

Suci: Fernando Lumbreras (Špa), Ivan Šabanov (Rus). Treći sudac: Bogdan Sorescu (Rum).

Gledatelja: 10.000. Arena Zagreb.

Strijelci: 0-1 Assis (1.), 0-2 Honorio (26.), 1-2 Grcić (31.), 1-3 Mammarella (39.)

Hrvatska: Jukić, Stojkić, Matošević, Grcić, Đulvat, Despotović, Novak, Laura, Babić, Jelovčić, Marinović, Bajrušović, Suton, Mijatović.

Izbornik: Mato Stanković.

Italija: Mammarella, Barigelli, Miarelli, Ercolessi, Marcio Forte, Romano, Lima, Honorio, Vampeta, Patias, Assis, Fortino, Ippoliti, Torcivia.

Izbornik: Roberto Menichelli.

EP-u futsalu, za 3. mjesto:

Italija - Hrvatska 3-1

HRVATSKA - ITALIJA 1-3

40. minuta KRAJ

39. minuta GOOL Pogriješila je Hrvatska, vratar Italije nam je zabio gol rukom

38. minuta Grcić je probao ali ništa od toga

37. minuta Kružimo oko protivničkog gola i tražimo rupu u obrani, ali je teško pronalazimo

34. minuta Marinović je probao još jednom, dramatična se završnica igra u Areni

33. minuta Opet je Novak ušao umjesto Jukića

30. minuta GOOL Grcić je strijelac za Hrvatsku

30. minuta Hrvatska je izbacila golmana i uvela igrača, Novak je preuzeo ulogu

28. minuta U prilici se našao Despotović, ali se na kraju sptljao

25. minuta GOOL Pogriješila je naša obrana što je iskoristio Honorio i lagano zabio iz blizine

25. minuta Pritišću Talijani po cijelom terenu

22. Grcić je probao ali ravno u ruke Mammarelle

21. minuta Udarcem iz daljine probali su talijani, ali Jukić je spreman, Marinović uzvraća, ali i protivnički vratar je spreman

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena

20. minuta Izvrsna akcija talijana, promašio je napadač na našu sreću

18. minuta Igra se pomalo zaoštrila, igra sedosta čvrsto

15. minuta Još jedna naša sjajna kontra, ali smo ponovno neuspješni

14.minuta Pogriješila je naša zadnja linija, ali smo se spasili, u kontri je naš igrač pucao iz daleka ali je spreman talijanski vratar

11. minuta Dobra kombinacija Hrvatske, Marinović na kraju neprecizan

10. minuta Talijani kruže oko našeg gola,ali se zasada uspješno branimo

8.minuta Imali su Talijani indirektan udarac sa šest metara ali smo se obranili

8. minuta Talijani su imali dobru priliku, ali pokušaj prebacivanja vratara nije uspio

6. minuta Probao je svoj udaraci Grcić

4.minuta Dobar pokušaj Jelovčića,lopta je prošla malo pokraj vrata

1.minuta GOOL Talijani su poveli pogotkom Assisa

1.minuta Utakmica je počela.

HRVATSKA: Jukić, Stojkić, Matošević, Grcić, Đulvat, Despotović, Novak, Laura, Babić, Jelovčić, Marinović, Bajrušović, Suton, Mijatović.

ITALIJA: Mammarella, Barigelli, Miarelli, Ercolessi, Marcio Forte, Romano, Lima, Honorio, Vampeta, Patias, Assis, Fortino, Ippoliti, Torcivia.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 04:26