Drago Sopta/CROPIX
U RUSANOVOJ LIKUJU

Futsal srušio sve rekorde! Uefa oduševljena: 'Mi smo platili, vi napunili dvorane!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. veljača 2012. 17:55

Sklizak je teren bila zagrebačka završnica za Stankovićeve malonogometaše protiv uhodanih mehanizama Rusije i Italije, a sve što se dogodilo na Euru u Hrvatskoj zavrjeđuje samo goleme komplimente. U Zagrebu je sinoć zaključeno vjerojatno najpogođenije i najisplativije kontinentalno natjecanje ikad organizirano u našoj zemlji. Uefa je sve platila, a mi smo napunili dvorane, podignuli razinu malog nogometa i uživali u proboju Kockastih među četiri najbolja.

Iako se futsal-maheri nisu okitili brončanim kolajnama, ozračje u Areni još je jednom bilo vrhunsko. Ponajviše zbog snijega koji je padao cijeli dan neka su mjesta ostala nezaposjednuta. No okupilo se 10.017 gledatelja. Stigli su navijači iz različitih krajeva zemlje, od Vinkovaca do Dalmacije, ali i iz Travnika i drugih gradova izvan državnih granica. Na Laništu su bili i fanovi Rusije, Španjolske i Italije...

- Ovo je bio sjajno organiziran turnir, s neočekivano velikim, rekordnim posjetom. Pohvale svima koji su ovom pridonijeli - kazao je František Laurinec, član IO Uefe, koji je stigao u Zagreb u ime Michela Platinija.

U Areni jučer nije bilo nikoga iz Vlade, uz predsjednika Vlatka Markovića iz Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza pojavili su se Miroslav Uljan i Stjepan Merkaš, te dakako i gradonačelnik Milan Bandić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 04:26