Davor Žunić/CROPIX
KRVAVI DERBI

Hajdukovci šokirani Kantridom: 'Toliku količinu mržnje nigdje nismo doživjeli'

'One najvatrenije navijače još i možemo razumjeti, kad nešto viču i skandiraju, ali najgore uvrede smo trpjeli od gledatelja od nulte minute'
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 30. rujan 2013. 10:37

Poslije derbija Rijeke i Hajduka na Kantridi, u glavnim ulogama, nažalost, nisu Benko i Kouassi, nikoga ne zanima igra niti trenersko nadmudrivanje Keka i Tudora.

Posve sad irelevantno zvuči rasprava o tome što je donio ovaj Jadranski derbi. Je li se zapravo zahuktala utrka za prvaka i hoće li Liga 10 konačno razbiti monopol Dinama u HNL-u? O nogometnom se derbiju govori kroz broj ozlijeđenih i uhićenih . U medijima se, umjesto fotokolaža Benkova briljantnog gola, vrte fotografije razbijenih glava, policije s pendrecima i psima te zapjenjenih navijača koji se nabacaju kamenjem i bengalkama. I to je hrvatski nogomet, reći ćete. Ako je to nogomet, onda je to dno dna...

Inače, ne ulazeći u to tko je kriv za nerede na tribinama, od hajdukovaca se može čuti da su razočarani, pa i iznenađeni zbog mržnje koja ih je dočekala na Kantridi. To se ne odnosi na klub, trenera Keka ili igrače koji su bili više nego korektni. Nego isključivo na gledatelje.

- One najvatrenije navijače još i možemo razumjeti, kad nešto viču i skandiraju, ali najgore uvrede smo trpjeli od gledatelja od nulte minute, od zagrijavanja do zadnje minute utakmice. I to s one glavne tribine odakle se Tudora, igrače i osobe koje su sjedile na klupi grubo vrijeđalo. Teško je i prepričati o kakvim se riječima radilo i što se prema klupi bacalo. Četvrti sudac nekoliko je puta dolazio na klupu i apelirao na Tudora: “Molim vas, nemojte reagirati!” - ispričao nam je jedan od hajdukovaca koji je sjedio na klupi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 06:02