Davor Žunić/CROPIX
POGODAK PRVENSTVA

Benko: Zabio sam nekoliko puta škaricama, ali ovo mi je bio najljepši pogodak karijere!

Leon van Benko su ga prozvali, bomba je gotovo istovjetna Van Bastenovoj 1988. u finalu Eura kada je Rinat Dasajev bio nemoćan baš poput Kalinića
Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 30. rujan 2013. 13:13

Leon Benko postigao je u subotnjem derbiju - pogodak prvenstva! Jer stvarno se mora dogoditi neko "svjetsko čudo" da netko nadmaši onakvu poslasticu kakvu je servirao varaždinski napadač koji u dresu Rijeke nemilice - trpa. Može se dogoditi jedna dobra sezona (kao prošla), ali Leon je nastavio gdje je stao. Često pokušava atraktivno poentirati, na repertoaru su većinom škarice, ali onakvu volejčinu 100% još nije nikad pogodio... Tomečak je nabacio na drugu vratnicu, a Benko je ljevicom čudesno u paraboli pogodio malu mrežicu preko Kalinića. Kantrida je ostala u šoku...

- Sretan sam zbog gola , ali isto vrijedi kao i onaj sa 2-3 metra. Naravno, ovo je ipak bilo nešto posebno, brat je kod mene sa svojom obitelji, vrtimo internet cijelo jutro. Stvarno lijepo izgleda... Šteta da nije bio dostatan za pobjedu - priča napadač o čijim golovima Rijeka - ovisi.

Leon van Benko su ga prozvali, bomba je gotovo istovjetna Van Bastenovoj 1988. u finalu Eura kada je Rinat Dasajev bio nemoćan baš poput Kalinića u 24. minuti.

- Da, najljepši mi je to pogodak karijere, iako ih je bilo par sa škaricama. Međutim, ovaj je bio stvarno iz teške situacije, pa ispada čudo, kao da je neki eurogol. Naravno da mi je drago zbog toga, ali ponavljam, žao mi je što nismo uzeli tri boda jer smo imali 3-4 dobre prilike za to. Mislim da smo mi izgubili dva boda, a Hajduk uzeo jedan.

Benkov prosjek ove je sezone monstruozan za jednu špicu, u 17 nastupa čovjek ima 13 golova, a sa sedam je suvereno na čelu HNL-ove ljestvice strijelaca. Kek dovodi Krstanovića i Kramarića, sjajna ofenzivna rješenja, ali riječki lav ne staje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 16:29