Drago Sopta / Cropix
HAJDUK - OBOLON 3-2

Hajduk upisao prvu pobjedu na pripremama, Sharbiniji i Vukušić 'sredili' Ukrajince

U drugoj pripremnoj utakmici na pripremama u Turskoj, Hajduk je upisao prvu pobjedu. Bijeli su sa 3-2 pobijedili 15-plasiranu momčad Ukrajinske lige Obolon
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. veljača 2011. 16:59

U drugoj pripremnoj utakmici na pripremama u Turskoj, Hajduk je upisao prvu pobjedu. Bijeli su sa 3-2 pobijedili ukrajinskog prvoligaša Obolon, a Goran Vučević je, kao i utakmici protiv bečke Austrije, isprobao sve igrače koje ima na raspolaganju.

U prvom dijelu Hajduk je izgledao puno bolje, konstatno je pirtiskao gol Ukrajinaca, a posebno je bio raspoložen tandem Anas Sharbini-Ante Vukušić. Već u 6. minuti Bijeli su došli u vodstvo - Trebotić je ukrao loptu na sredini terena, gurnuo u prostor Vukušiću, koji je nesebično uposlio strijelca Anasa. Obolon je izjednačio sedam minuta poslije nakon slobodnog udarca Kutasa s 20-ak metara. Lopta je prošla kroz živi zid...

Hajduk je poluvrijeme ipak završio s prednošću. U 32. minuti Anas je ovaj put bio u ulozi asistenta, sjajno je proigrao Vukušića koji je pobjegao iza leđa Ukrajincima i elegantno zatresao mrežu.

U drugom poluvremenu Vučević je promijenio cijelu momčad i to se osjetilo na terenu. Obolon je preuzeo inicjativu, koja je u 60. minuti rezultirala izjenačenjem. Maloča je pogriješio, a vratara Radoševića iznenadio je lob udarac Mandzjuka s 15-ak metara.

U 74. minuti Bijeli su ipak došli do pobjeničkog pogotka, a strijelac je konačno bio Ahmad Sharbini. Već pomalo zaboravljeni napadač s Grobnika pogodio je s vrha kaznenog prostora. Ahmad je ponovno zatresao mrežu i u 90. minuti, ali suci su poništili gol zbog zaleđa.

Poslije utakmice trener Goran Vučević nam je kazao:

- Mogu biti zadovoljan jer se igralo dosta dobro i neka smo mi igrali dobro, nije to prerano, uostalom nije bilo savršeno, ima prostora za napredak. Pohvalio bih Trebotića, Vukušića, Anasa, zatim Ahmada, drago mi je posebno zbog njega, pa Bulkua i na kraju Džonija.

HAJDUK (prvo poluvrijeme): Kalinić - Oremuš, Maloča, J. Buljat, J. Barišić - M. Ljubičić - Tomasov, Andrijašević, Trebotić, An. Sharbini - Vukušić;

HAJDUK (drugo poluvrijeme): Radošević - M. Barišić, Jonjić, Maloča (Milić), Jozinović (Bašić) - Brkljača (Džoni) - Sačer, Bulku, K. Ljubičić, Režić - Ahmad.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. listopad 2024 03:25