Drago Sopta / Cropix
NAJVEĆI DOBITNIK PRIPREMA

Andrijašević sve bliži udarnoj postavi: Spreman sam, ali puno je rada još ispred mene...

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. veljača 2011. 16:52

Prije 17 godina za Hajduk je Ligu prvaka igrao Stipe Andrijašević. U prosincu prošle godine u Europskoj ligi nastupio je njegov sin Franko. Obojica su sudjelovali u dvije najveće europske jeseni Bijelih. Stipe davne 1994. godine kao prvotimac, a Franko kao jedan od igrača s klupe u jesen 2010. Ali, pred Frankom je karijera, pred njim je nogometni život. Otac Stipe već se godinama bavi trenerskim poslom, dok Franko ide uzlaznom igračkom putanjom i na pripremama u Turskoj napravio je veliki korak prema prvoj postavi.

- Može se reći da sam blizu, ali ne držim ništa sigurnim. Puno je rada ispred mene – kazao je 19-godišnji Solinjanin Franko Andrijašević.

Premda Franko nije sklon velikoj euforiji, jasno je da se mladi veznjak nalazi pred velikim proljećem. Barem na startu, dok se iskusni korektori sredine terena poput Andrića i Brkljače ne oporave od ozljeda, Andrijašević dobiva dres prvotimca.

- Jako sam zadovoljan kako je Andrijašević odigrao protiv rumunjskog Dinama. Odgovorno taktički prije svega - rekao je Vučević o igri mladog korektora vezne linije.

Od igrača s tribina iz prošle jeseni stigao je do nogometaša početnog sastava Hajduka na startu proljeća. Golemi je pomak uradio Andrijašević u nepunih mjesec dana i zasad je bez premca najveći dobitnik zimskih priprema. Trebotić je prvo ime, ali Andrijašević je napravio najveći statusni uzlet.

- Dogodilo se spletom okolnosti. Istina je da sam na početku priprema bio tek peto, možda u najboljem slučaju četvrto rješenje nakon Andrića, Brkljače, M. Ljubičića i Bulkua. Ali pokazao sam da se na mene može puno više računati. Da mogu podnijeti veću odgovornost i dulju minutažu. Nadam se da ću ostati u ovoj ulozi, da ću sačuvati mjesto u početnih 11 do starta sezone. Jako sam napredovao na pripremama, a tko je najveći dobitnik, teško je to reći. Svatko će svojim igrama pokazati koliko je napravio.

Reprezentativac selekcije U-19, jedna od važnijih igrača u uspjehu osvajanja trećeg mjesta Grnjine momčadi na prošloljetnom Europskom prvenstvu, nije se zadovoljio epizodnim ulogama. Zahtjevao je više, pa je zbog toga želio otići u belgijski Kortrijk. Hajduku je pak bilo malo 300.000 eura odštete, a mladi je igrač tražio odlazak, makar i na posudbu.

- Htio sam igrati, a smatrao sam da je belgijska liga velika prilika, čak i kada je posudba u pitanju. Hajduk me nije pustio i na kraju sam zadovoljan kako se situacija rasplela.

Andrijašević je bio spreman otići na posudbu u Belgiju, ali nešto slično ne bi uradio u domaćim okvirima.

- Ne, nisam se nikada vidio na posudbi u nekom od hrvatskih prvoligaša. Smatram da za mene ima mjesta u Hajduku, a ukoliko ne mogu igrati na Poljudu, onda ću radije otići van i dokazivati se.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 12:22