Srđan Vrančić/CROPIX
LAZIO ODUSTAO OD ELEZA

Hajduk se rješava igrača s velikim ugovorima: Maločin transfer jedina zarada?

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 30. lipanj 2013. 16:35

Vrti se “mercato”, sve brže, Hajduk se pokreće, osjeća se to i na Pohorju, ali zasad je jedino konkretno da Hajduk skida s vrata teret ugovora dokapetana Mirka Oremuša koji odlazi u Izrael. Sve se odvilo na brzinu, premda su kontakti s Izraelcima odavna kuvertirani.

Kako se to čekalo iz dana u dan postalo je jasno zbog čega je Avdija Vršajević prvi Tudorov “pick” na desnom beku, a alternacija mlađahni Osječanin Dino Mikanović, te kako je to protiv Karpaty Lviva Oremuš zaigrao na – lijevom beku?! Jesu to probe, kako bi rekao Tudor, ali sve je to bilo u iščekivanju odlaska Oremuša.

Hajduk je u planovima zacrtao da se oslobodi Oremušova ugovora, a i dokapetan Hajduka je zaželio novo iskustvo u inozemstvu, što mu je bilo lani uskraćeno, po izričitoj želji tadašnjeg trenera Miše Krstičevića.

Oremuš sada odlazi na posudbu godinu dana u Bnei Sahnin, bez odštete ili naknade Hajduku. Po njega je došao Range Rover ZG-tablica, menadžer Adrian Aliaj je poslao svog čovjeka, prijatelja da Oremuša odvede s Pohorja u četvrtak odmah navečer. Poljupci sa suigračima i put pod noge. A u 16 sati u četvrtak još je odrađivao trening s “bijelima”...

Malo ča, više stoji

Maloča u Tursku – kapetan Mario Maloča se od jučer povezuje i s odlaskom u Bešiktaš, otkako je tamo za trenera doveden Splićanin i hajdukovac, bivši izbornik Slaven Bilić u eter je plasirana vijest da bi Hajdukov kapetan, prvi na redu onih koji se pakiraju za inozemstvo ovog ljeta mogao u Istanbul, za Bilićem...

- Ne znam ništa o tome, samo Hajduk – kapetan je odmjeren da ne istrčava s izjavama.

Što se tiče njegova zastupnika Franje Pašalića čuje se da je “Bešiktaš samo jedan od klubova s kojima su u kontaktu” i da je “to bio i prije dolaska Slavena Bilića”. Ako bi Bešiktaš ponudio dva milijuna eura ukupno, to bi bilo malo, znajući kakve su se dosad sve priče vrtjele s Kaiserslauternom, Werderom itd., kad zapravo treba računati da ponuda mora doseći tri milijuna e da bi i Hajduk bio zadovoljen u dijeljenju što ga Maloča ima 60:40.

Budući da je četiri godine imao više-manje “dječji ugovor”, najmanji od svih u Poljudu. Dakle, ako Bešiktaš odriješi kesu, mogao bi i Maloča saznati da ga Bilić zove. Ovako ostaju otvorene opcije Sevilla gdje ga preporuča menadžer Dejan Rakitić, Ivanov brat, te Basel gdje se čeka da se dalje preporoda njihov stoper Dragović. To je priča Maloča, još jedan od klubova u nizu, ali ovo bi moglo biti blizu, pišu i Turci.

Lazio, a sad adio...

Josip Elez ni makac s Pohorja. Ne znamo točno što se vrti u glavi mladog igrača koji se dopao svojim nastupima u bijelom dresu, ali zastupnik Adrian Aliaj, taman što odvodi Mirka Oremuša u Izrael poručuje:

- Lazio odustaje od Eleza, dosta im je Hajdukova prenemaganja. Ponuda stoji na stolu, kod Marina Brbića u kancelariji i ne mrda.

- Hajduk očito ne misli prihvatiti ponudu, pa se Lazio okreće na drugu stranu – javio je Aliaj.

Istina ili manevar, brzo ćemo vidjeti. Činjenica je da je Hajduk otprije rekao da ga 400.000 eura za Eleza nije oborilo s nogu i toga se drže i danas, sedam dana nakon što je već Elez trebao uzletjeti na prezentaciju kod rimskih “orlova”. Ali, dalje od perspektive u Hajduku nije stigao.

Kiša će, neće, Kiša će, neće

Razgovori oko Kiša – zastupnik mladog golgetera Tomislava Kiša Robert Novosel stigao je na Pohorje da obavi razgovor sa sportskim direktorom Hajduka Jensom Anderssonom.

- Fin čovjek, izgleda pravi profesionalac – dojam je.

Novosel je nestrpljiv da vidi u kakvom je statusu Kiš, nezadrživi golgeter, King of the Box, rekao je i Jens, prenosi nam Novosel. Želi da izbjegne da se opet ne bi dogodilo da Kiš sjedi na klupi, sjedi i sjedi... Ako Kiš nije u užim klupski planovima, da brzo vide da li da mu potraže novu sredinu i koliko bi Hajduk pitao odštete. Novosel je otišao ohrabren Anderssonovom vizijom po kojoj će se Hajduk brzo odrediti, je li Kiš unutra ili je bolje da brzo ode negdje, makar na posudbu?! Do sljedećeg tjedna da dobiju odgovor.

A i Šiljo bi u Izrael???

Gorana Blaževića su već poslali u Bolognu, ali sad se pojavljuje Hapoel Haifa. Realna opcija. Treba se dogovoriti oko uvjeta, još jedan posao u kojem bi Hajduk samo skinuo breme ugovora, a ne bi zarađivao. Dok se to ne realizira Blažević je očito izborio ulogu prvog vratara, Hajduk ga forsira dok ga ne proda, a ide li Šiljo u Haifu mogli bi već do ponedjeljka dokučiti. Ovo je ozbiljnije od Bologne, ali je manje novca u igri, ne mogu u Izraelu plaćati pola milijuna eura odštete, ali mogu Blaževića skinuti s platnog popisa Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 10:54