Jure Klarić/CROPIX
RASPRODAJA NA POLJUDU

Marin Brbić nakon transfera Eleza u Lazio: 'Najskuplje od svega je biti siromašan'

Na Poljudu su vjerovali kako Elezu pripada budućnost, a splitskom klubu u perspektivi unosna zarada, puno veća od aktualne. Međutim, kada nevolja pritisne, uzmaka nema
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. srpanj 2013. 12:30

Nakon četiri godine proveden u Hajduku stoper Josip Elez do kraja ovoga tjedna preselit će u Rim. Obavit će u Laziju liječničke preglede i potpisati profesionalni ugovor. Pritom Hajduk treba zaprimiti uplatu odštete od strane Lazia i svi će papiri biti potpisani. Elez potpisuje prvi profesionalni ugovor, jer sa 19 godina na Poljudu je dosegao tek stipendijski nivo. U Hajduku su imali Eleza u planu, ali kada je Lazio pokazao interes, ozbiljnih dvojbi nije bilo.

- Gledali su ga na dva turnira u dresu Hajduka u Italiji, te jednom u igri za reprezentaciju Hrvatske u Nizozemskoj - ispričao nam je Josipov otac Ivica Elez.

Poslije mjesec dana razmišljanja Hajduk je ipak pristao prodati Eleza u Lazio. Prije odlaska na pripreme u Sloveniju rezolutno su Bijeli odbili ponudu rimskog kluba od 400.000 eura odštete za Eleza.

- Nismo nijednog trenutka razmišljali, odmah smo vidjeli da to nije ponuda koja bi se trebala prihvatiti - objasnio je Marin Brbić u nekoliko navrata.

Ali, ono što je vrijedilo na početku lipnja, više nije isto u srpnju. Hajduku treba novac, a ponuda nema. Pritisnuti obvezama koje stalno pristižu na Poljudu su se odlučili za prodaju. Za 400.000 eura ili nešto veći iznos kako se jučer špekuliralo u talijanskim medijima? Na to pitanje Brbić nije odgovorio, poslovna tajna ostala je samo na liniji Brbić - Lazijev sportski direktor Igli Tare.

- Novac nam je potreban, što drugo da vam kažem - zavapio je Brbić.

Hajduk je pokušao Elezu ponuditi i profesionalni ugovor, ali priča je već suviše daleko otišla. S ponudom Lazija na stolu i odštetom koja se uplaćuje Hajduku, svi su na kraju zadovoljeni.

- Moglo se dogoditi da igrač ode sljedeće godine bez odštete. Ali, u svakom poslu partneri trebaju biti korektni i Hajduk je trebao zaraditi - naglasio je Darko Smoljan iz agencije Germania koja zastupa 19-godišnjeg igrača.

Sa 189 centimetara korpulentni Elez ima odličnu kontrolu lopte. Njegova kvaliteta nije na Poljudu nikada bila sporna. Prije četiri godine iz Solina je u Hajduk Eleza doveo trener iz omladinske škole Bijelih, Marin Kovačić.

- Nakon jedne utakmice selekcije Dalmacije protiv Hajduka uzeli su me na Poljud - prisjetio se Elez.

Kroz kadetski i juniorski staž Elez je igrao za Bijele i sve reprezentativne selekcije. Međutim, ipak je raritetan posao koji ovih dana imaju finiširati Hajduk i Lazio. Bijeli u Rim prodaju igrača koji je skupio tek tri nastupa s ukupno 65 minuta u bijelom dresu. Zbog toga su na Poljudu dugo vjerovali kako Elezu pripada budućnost, a splitskom klubu u perspektivi unosna zarada, puno veća od aktualne. Međutim, kada nevolja pritisne, uzmaka nema.

- Najskuplje od svega je biti siromašan - znakovito je poručio Brbić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:21