Damir Krajac / CROPIX
BRILJIRALI U SLOVENIJI

Igor Tudor uoči Superkupa: 'Koji to trener zna sastav pet dana prije utakmice?!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. srpanj 2013. 09:38

Kakav je Hajduk pred subotnji Superkup? Imaju li Bijeli definiranu momčad za ogled s Dinamom? Pitanja su jasna i precizna, ali odgovori nisu na toj razini. Barem kada se trenera Bijelih Igora Tudora upita za sastav uoči susreta s Modrim koji otvara sezonu.

- Daleko je Maksimir, ima puno vremena do Superkupa. Koji to trener zna sastav pet dana prije utakmice?! - kazao nam je Tudor poslije pobjede u simpatičnom Zavrču.

Glavna tema je igranje dvaju najvažnijih prvotimaca iz prošle sezone Maloče i Vukovića. U sastavu koji je tijekom priprema figurirao kao “prva momčad” nijednom nisu zaigrali Maloča i Vuković. Kapetansku vrpcu nosio je Jozinović, a Maloča je igrao za kombiniranu, drugu momčad u kojoj su glavne role redovito imali igrači pristigli iz juniorskog pogona i raznih posudbi. U istoj ekipi igrao je i Vuković, najučinkovitiji hajdukovac iz prošle sezone.

Hoće li Hajduk u Maksimiru u subotu istrčati bez Maloče i Vukovića, dvojice igrača koje splitski klub tako silno želi transferirati ovog ljeta?

- Ne mogu reći sastav. Svi su igrali na pripremama i to je jedino bilo važno. Nema prve i druge momčadi, samo je bilo važno da svi imaju minutažu - odgovorio je Tudor.

Stoperski tandem Milović - Milić konstantno je bio prvi Tudorov izbor. Tako je Hajduk igrao i u završnoj uatkmici u Zavrču. Prije početka priprema upitan je Tudor kako će tretirati evidentni problem latentnih odlazaka, a pristupom u slovenskim dvobojima ponudio je odgovor. Pripreme su poslužile svrsi, jer pored novog stoperskog tandema, uigravao je i napadački tercet. Iako Galešić još nije pokazao da bi trebao imati status pojačanja, jasno je da je Tudor povjerenje za prvu špicu poklonio Kouassiju. Cijeni njegovu hitrinu i snalažljivost. Vukoviću je, primjerice, uglavnom pružao ulogu desne polušpice, što i nije pozicija u kojoj bi njegov precizni udarac ili asistencija došli do izražaja.

Sve pokazano na pripremama jasno ukazuje da je Tudor posložio momčad za Superkup bez Maloče i Vukovića. Međutim, može se dogoditi da obojica zaigraju u Maksimiru ako taj susret potencijalnom kupcu bude potreban kao indikator, zadnji test uoči transfera. Međutim, razvidan je put kojim ide Tudor bez igrača što se nalaze u prodajnom izlogu. Na vratima Tudorova ljetnog Hajduka je Kalinić umjesto Blaževića koji čeka rasplet glede ponuda Bologne i Hapoela Haife. Na stoperskim pozicijama su Milović i Milić, bekovi standardni prošle sezone, vezni red formiran s Anđelkovićem te Sušićem i Caktašom, ali pitanje je na kraju što će biti s krilnim napadačima. Galešić je bez učinka na desnoj, Mujan se ozbiljno nametnuo na lijevoj strani, ali na isto mjesto pretendiraju Tomičić i Bencun. Svi redom mladi, s najviše 20 godina, međutim Mujan daleko najmlađi s nepunih 18. Ako u Galešića Tudor vjeruje pa će mu pružati šansu još neko vrijeme, onda je lijevo krilo jedina trenutačna zagonetka. Ali, kada se u konkurenciju vrate Andrijašević i Maglica, izostat će i ta sitna otvorena pitanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:43