FEŠTA U PRIGORJU

U Zelini s nestrpljenjem očekuju Hajduk: 'Dalmatinci nam baš odgovaraju'

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 26. studeni 2012. 18:39

Hajduka u utorak u Svetom Ivanu Zelini čeka NK Zelina mlada 105 godina. Isprva se zvala Viktorija. Nije nužno reći da cijeli grad, s četiri tisuće stanovnika, te pripadajuća okolica s četiri puta više, žive za četvrtzavršnicu Kupa koju Bijelo-crveni tretiraju najvećim uspjehom u povijesti.

Nitko ne robuje nerealnim ambicijama, status velikog favorita gostima priznaju svi, predvođeni agilnim i gotovo karizmatskim predsjednikom Vladom Žigrovićem te dokazano uspješnim trenerom Draženom Biškupom, ali pravo na nadu domaćima nitko ne može oduzeti, onaj sportski optimizam poduprt spoznajom da to natjecanje nerijetko servira iznenađenja. Uostalom, u prethodnom kolu favorit je bio i Zagreb u Kranjčevićevoj pa izgubio 1:2...

- Kod nas neka bude neodlučeno, a kod njih 12. prosinca pobijedit ćemo mi! - šalom kojoj ne manjka ozbiljnosti poručit će dopredsjednik Stjepan Trcak.

Nije nevažno da je ove jeseni Zelina u prvenstvu 2. HNL svladala Primorac 1929 u Poljudu, 3:0, jednako je bilo u Dugopolju, sa Solinom završilo je 3:3 nakon nakon vodstva Zelinčana 3:1.

- Prema tome, odgovaraju nam Dalmoši! - konstatira i Žigrović.

Ova se priredba priprema pozorno, s puno sportske i ljudske strasti lišene svake strepnje. Jest da ti ljudi žive za utorak, ali se ponašaju kulturno, normalno. Nema imperativa, ima iskrene želje da sve prođe u najboljem redu.

- Često se čujem s Marinom Brbićem - priča Žigrović. - Zamolili smo da cijela njihova ekspedicija ostane na prigodnom ručku, ali im se žuri. No, mi imamo vremena, i bez obzira na rezultat s brojnim gostima slavit ćemo u VIP-šatoru.

Prezident smatra da je njihov klub jedan od najorganiziranijih u državi. Za drugoligašku sezonu treba im oko milijun i pol kuna, dakle rekordno malo. Žigrović, negdašnji vratar a sadašnji gradonačelnik (po struci veterinar) veli da u prihodima Grad sudjeluje sa 450-500 tisuća, ostalo daju sponzori i donatori:

- Plaće nisu velike, ali su redovite, i nikad nikoga nismo prevarili!

Zelina je dakako, stilom kvalitetne amaterske tvrtke, angažirala kvalitetne nogometaše od granice sa Slovenijom i Mađarskom južnije budući da na tom prostoru nema kluba njenog statusa. Ponašajući se, eto, pošteno i umjereno, u skladu s onom 'Nije sretan tko mnogo ima, nego tko malo treba!’

U petak je njenu ligašku utakmicu s Lučkim (0:0) promatrao Hajdukov trener Mišo Krstičević, zaključujući da to nije bilo pravo lice njegovog Kup-suparnika. Istina, momci su se spontano usredotočili na sljedeći, uistinu značajni nastup. Biškup nije dan kasnije potegnuo do Osijeka, i ne samo zato što su iz Gradskog vrta uživo svjedočile kamere:

- Ma, čemu snimateljska misija, zna se tko je Hajduk, uz Dinamo najveći hrvatski klub svih vremena!

Linker
20. rujan 2024 06:09