Drago Sopta/CROPIX
PROŠLI LOKOSI I CIBALIJA

Zelina slavi veliki remi: Fuček iz slobodnog udarca kaznio brojne promašaje Hajduka!

U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Hrvatske Zelina i Hajduk su odigrali 1-1. Poveli su gosti golom Vršajevića, a izjednačio je Fuček. Uzvrat je za 15 dana u Splitu
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 27. studeni 2012. 11:50

Kad u nekoliko uvodnih minuta nisu iskoristili tri zrele šanse (Caktaš, Maglica, Vršajević) vjerojatno su se Hajdukovci spontano uplašili nedavne Dinamove sudbine u Kranjčevićevoj, zalutalog metka kao kazne za neefikasnost, no ipak momci iz Zeline nisu bili spremni za čudo.

Iako je trener Biškup stalno podvlačio 'Nećemo se predati!' (i nisu) zbivanja na terenu tokom 1. poluvremena nisu drugoligašima ostavljala naročite izglede. Svakako i zato što je Krstičević pomilovao Caktaša zvanog 'Čips' te zato što je prehladu prevladao reprezentativac Radošević. Dakako da su se prijatelji Bijelih malo šalili na račun 'krilnih kreativaca' iz BiH, Vršajevića i Stojanovića, s naznakom da je šala prestala čim je agilni Avdija iz Tešnja zabio za 1:0.

Sudionici su najviše strahovali od travnjaka, koji se držao dosta dobro i dugo nije bio razrovan. Treba pohvaliti navijače domaćih, ponašali su se nadasve korektno. A oko 400 članova Torcide po običaju su bili priča za sebe, usredotočeni samo bodrenju svojih ljubimaca. Pjesma skoro da i nije prestajala!

'Zelina, moj grad i moj klub', kočilo se pak na transparentu ispred montažne istočne tribine. Ta ljubav nije splašnjavala neovisno o rezultatu, a jasno da je oduševljenje kulminiralo kad je Fuček lijevom nogom velemajstorski zavukao za 1:1 iz slobodnjaka. Dečki u crvenom borili su se pošteno, dajući koliko mogu. To nije malo. Bilo bi i više da Majstor s mora nije bio ozbiljan i koncentriran, svjestan da zbog Dinamove eliminacije u ovogodišnjem izdanju kupa ima mogućnost dokopati se famoznog Sunca, tek šesti put u 20 pokušaja.

Related content

Zelinska fešta trajala je cijeli dan. Da nada u povoljan sportski rasplet nije uzaludna potvrđuje stil iz druge dionice, kada papirnati autsajder uopće nije djelovao u skladu s tim pojmom. Demonstrirajući pojedinačnu i kolektivnu vrijednost, zrele taktičke sheme te nimalo sramežljive prijetnje. Hajduk se pritom vladao nadasve diskretno, bezidejno, po nekim elementima nemoćno, što mu baš ne služi na čast. Jasno da je među Zelinčanima značajan udio VŽ terceta Šimek, Kristić, Brlečić. Pa Fučekov. Zbog pretpostavljivih okolnosti poglavito Kranjčecov.

Zar je doista u điru prognoza Zelinčana 'Doma ćemo remizirati, u Poljudu pobijediti'!?

T. Kiša, susjeda iz Dubrave, dočekala je poruka 'Mogel si igrati u Zelini!'. S razglasa su odjekivale tamburaške i starogradske arije, sve je bilo tako pitomo, prijateljski, gostoljubivo. Pamtit će se ovdje 27. studenoga 2012! Valjda je raspoloženja ponestalo samo u gostujućoj kabini...

Bila je to sasvim solidna utakmica koja se nema čega sramiti. Neće favorit biti miran premda je uzvrat u Splitu. Makar objektivna razina nije dvojbena, kup je kup i Zelini nitko ne smije osporiti nadu!

ZELINA-HAJDUK 1:1 (0:1)

SVETI IVAN ZELINA - Igralište Zeline. Gledatelja oko 3.000. Sudac: Andrej Burilo 7, pomoćnici: Barišić i Berger, četvrti sudac: Trampus (svi Osijek). Delegat: Klepo (Zagreb).

STRIJELCI: 0:1 - Vršajević (30), 1:1 - Fuček (56)

ZELINA (4-2-3-1): Kranjčec 7 - Šimek 6, Kristić 6,5, Mladiček 6,5, Melnjak 6 - Grgec 6, Brlečić 6 - Fuček 7 (od 90. Nikolić -), Mesec 6,5, I. Kiš 6 - Trojak 5,5 (od 77. Medved -). TRENER: Dražen Biškup 7

HAJDUK (4-2-3-1): Blažević - Lima 6, Maloča 6,5, Milović 6,5, Jozinović 6,5 - Radošević 6, Milić 6 - Vršajević 7, Caktaš 7, Stojanović 6,5 (od 88. Sušić -) - Maglica 5 (od 74. T. Kiš -). TRENER: Mišo Krstičević 6,5

Nogometaši Cibalije i Lokomotive prvi su polufinalisti hrvatskog nogometnog Kupa.

Cibalija je u uzvratnom susretu četvrtfinala na gostovanju pred 4.500 gledatelja pobijedila Osijek 3:1, a kako je prvi susret završio 1:1 Vinkovčani su izborili plasman u polufinale. Cibalija je povela već u 50. sekundi utakmice nakon brze kontre golom Koledića. Osijek je izjednačio u 51. minuti, a strijelac je bio Lešković, no dvije minute kasnije gosti su ponovo poveli golom Puljića. Mladen Bartolović je u sudačkoj nadoknadi razriješio sve dvojbe postigavši treći pogodak za sastav iz Vinkovaca.

Lokomotiva je na stadionu Maksimir odigrala 0:0 protiv GOŠK-a, nakon što je u prvom susretu u Dubrovniku slavila 1:0.

Danas je odigran i prvi susret četvrtfinala između Zeline i Hajduka, a utakmica je završila 1:1. Hajduk je poveo golom Vršajevića (29), a izjednačio je Fuček (57). Uzvratni susret igra se 12. prosinca u Splitu.

U srijedu je u Koprivnici uzvratna utakmica između Slaven Belupa i Zadra. Zadrani su na Stanovima slavili 1:0.

REZULTATI:

Lokomotiva - GOŠK 0:0 (prva utakmica 1:0)

Osijeka - Cibalia 1:3 (prva utakmica 1:1)

Zelina - Hajduk 1:1 (uzvrat 12. prosinca u Splitu)

U srijedu:

Slaven Belupo - Zadar (prva utakmica 0:1)

ZELINA - HAJDUK 1-1 (Fuček 57 / Vršajević 29)

Kraj utakmice!

66. minuta - Josip Fuček je s 20-ak metara pucao pored gola.

62. minuta - Stojanović je s lijeve strane pronašao Caktaša, koji je s desetak metara pucao ravno u Kranjčeca.

57. minuta - Izjednačenje u Zelini! Josip Fuček je izjednačio iz slobodnog udarca sa 18 metara. Sjajno je prebacio živi zid i pogodio nebranjeni Blaževićev kut.

Kraj prvog dijela.

45. minuta - Prvi udarac na gol Hajduka, Blažević lako zaustavlja pokušaj Fučeka.

44. minuta - Maglica je konačno zatresao mrežu, ali sudac mu je poništio gol zbog zaleđa.

38. minuta - Bomba Antonija Milića, lopta je prošla milimetar od vratnice.

29. minuta - Hajduk konačno vodi! Jozinović je iz sredine terena odlično pronašao Vršajevića, koji je prebacio istrčalog Kranjčeca i pogodio za 1-0.

23. minuta - Caktaš je sjajnim udarcem iz daljine pogodio gredu!

19. minuta - Jozinović i Milić izigrali su cijelu domaću obranu, ali malo su se prekombinirali i Kranjčec je pokupio loptu. Ostaje nejasno zašto Milić nije pucao...

13. minuta - Nova sjajna prilika za Hajduk i obrana Kranjčeca. Ovaj put je Vršajević bio sam ispred domaćeg golmana, a Kranjčec je opet izašao kao pobjednik.

11. minuta - Solo prodora Caktaša završio je solidnim udarcem i dobrom obranom Kranjčeca.

5. minuta - Maglica je išao sam na vratara Kranjčeca, pokušao ga zaobići, ali vratar Zeline nekako je došao do lopte.

4. minuta - Prva velika šansa za Hajduk. Caktaš je primio loptu na vrhu 16-erca, napravio korak-dva, pucao, ali lopta je prošla kraj gola.

Utakmica je počela!

Mali stadion u Zelini je prepun. Na tribinama je blizu 4.000 navijača, a iza južnog gola smjestilo se 500-injak torcidaša.

ZELINA: Kranjčec - Šimek, Kristić, Mladiček, Melnjak - Brlečić, Milić, Grgec, Gluhak, Mesec, Kiš - Fuček.

HAJDUK: Blažević, Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović, Radošević, Milić, Stojanović, Caktaš, Lima, Maglica

Linker
20. rujan 2024 05:45