Joško Ponoš / Cropix
UTAKMICA VISOKOG RIZIKA

Gotovo tisuću policajaca brinut će se da derbi protekne u redu i miru!

Piše: Mario VelićObjavljeno: 06. rujan 2011. 12:40

Derbi Hajduka i Dinama utakmica je najvišeg rizika, a osiguravat će ga nikada veći broj policajaca! Prema informacijama kojima raspolažemo, najmanje 850 pripadnika snaga reda trebalo bi biti raspoređeno na Poljudu te u neposrednoj blizini stadiona. Splitskim policajcima zato u pomoć stižu kolege iz drugih policijskih uprava, a nije isključeno da se njihova konačna brojka približi tisući.

Splitskoj policiji najpotrebnija su pojačanja u sektoru interventne policije. Radi se o snagama koje su posebno obučene te u slučaju bilo kakvih incidenata prve reagiraju, a kako splitski vod broji oko stotinu pripadnika jasno je da i oni očekuju kolege iz ostatka zemlje.

Posebna pozornost bit će posvećena gostujućim navijačima koji su najavili svoj dolazak na Poljud. Njih će policija pratiti od mjesta polaska do ulaza na stadion, a osiguravat će ih i tijekom susreta. Nadaju se da će na taj način spriječiti ikakve kontakte između suprotstavljenih navijačkih skupina.

Policija utakmici pristupa s najvećim oprezom, ipak joj prethode razni ispadi poput paljevine automobila zagrebačkih tablica u Splitu čiji počinitelj još nije pronađen.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 11:41