SLAVONSKI DALMATINAC

Gotal uvjeren u prolaz: 'Nadoknadit ćemo zaostatak, puno smo bolja momčad!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. kolovoz 2014. 13:23

Sandro Gotal obećaje puni revanš Šahteru iz Karagandyja, pobjedu u dovoljnoj mjeri da se u iduću rundu plasira – Hajduk! Bit će potrebni i njegovi golovi!

- Proći ćemo dalje. Bolji smo u polju, bolje igramo i kombiniramo. Nadoknadit ćemo poraz iz Kazahstana. Šteta što smo primili četvrti gol u zadnjoj sekundi, ali to nas samo još dodatno motivira da pokažemo tko je bolja momčad – uvjeren je Gotal.

Bio je sretni i spretni strijelac već u Karagandyju. Je li to lopta nekoga okrznula ili...

- Nije, nije, ja sam ušao s lijeve strane i iznenada opalio u bliži kut. Prevario sam njihova golmana, ostao je na krivoj nozi i svladao sam ga.

Imao je još dvije dobre prilike, zapravo gol je dao iz udarca izvana, a kad je bio sasvim blizu, nadomak...?

- Obranio mi je čudesno taj njihov vratar, već sam vidio loptu u golu, on je samo postavio ruku u tom djeliću sekunde, zaustavio je. Ja se nisam mogao bolje namjestiti, pucao sam brzo, ali on se snašao. Vjerujem da ću sve nadoknaditi u četvrtak.

Krenulo mu je, dobro igra, dugo se nekako čekalo golove, pitali smo se kad će taj Gotal, a onda su i stigli. Ovaj iz Kazahstana, uz Caktašev s bijele točke, vrijedi pravo bogatstvo nade.

- Vidjet ćete, proći ćemo. Bolji smo. Svi vjerujemo da možemo. Nije da se hrabrimo, nego smo puni samopouzdanja.

Prije susreta u Karagandyju, dan prije na treningu došao ga je pozdraviti Topčagić, baš neobično da ga sačeka protivnički igrač sve dok ne dođe.

- O, pa Mihret i ja smo sjajni prijatelji, bili smo i cimeri dugo godina u Austriji, dijelili dobro i zlo, što se kaže. Igrali smo zajedno u vrhu napada Wolfsbergera i nadopunjavali se, hrabrili jedan drugoga. Bili smo dobar tandem. Znate, nije lako u Austriji uspjeti, jesi kao njihov, prime te, ali lakše je domaćemu nego strancu, treba se duplo dokazati, pa smo se zbližili.

Topčagić je bio baš sretan što ga vidi, poslije utakmice opet su se susreli...

- Rekao sam mu da je prvu utakmicu dobio, ali da to ništa ne znači prije revanša. On je krasan momak i dobar napadač. Mi smo, znate, posebno davali nadimke jedan drugome, on je mene zvao da sam Balotelli, a ja njega da je Ibrahimović!

Karijere su im se razdvojile, "Ibra" prema Kazahstanu, "Balotellija" je primio Hajduk.

- Topčagić je dobio ponudu iz Kazahstana još u zimu i otišao. Ja sam odbio kombinacije ovog ljeta da odem u Rapid. Kad sam čuo da postoji ideja o Hajduku odmah sam prihvatio! Hajduk je za mene pojam i odskočna daska. Kao Dalmatinac porijeklom, uvijek sam volio Hajduk.

Primijetili smo ikavicu u govoru Gotala, zadarski naglasak, lipo, bilo, mliko...

- Majka je iz Zadra i tamo sam uvijek iz Austrije odlazio ljeti. Otac je iz Slavonije. Ali više sam Dalmatinac, to je jasno.

Hajduk kao odskočna daska, to je plan karijere.

- Da pomognem Hajduku, a i on meni. Rekao sam, odskočna daska u karijeri, veliki klub kojega volim. Idealno.

Koliko golova bi obećao u HNL-u? Deset, pitamo ga.

- Deset?! To je malo. Petnaest! To je optimalna brojka koju bih morao realizirati. Dobro mi je krenulo, društvo je dobro, ja volim biti vođa i okupim oko sebe suigrače, a svi su me super primili. I ja sam ovdje kao da sam oduvijek. Stanujem na Pazdigradu, već sam sve pohvatao...

Još samo da se Šahterova 2:4 nadoknadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 06:40