CROPIX
TRENER UOČI DINAMA

BURNO NA POLJUDU Burić: 'Obožavam Hajduk, ali to ne znači da sam se zalijepio za ovu klupu'

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 19. ožujak 2016. 15:36

U Poljudu vlada naelektrizirana situacija, to se lako može zaključiti po reakcijama trenera Hajduka Daira Burića. Naime, najava derbija je tekla prilično normalno sve do trenutka kad je od njega zamoljeno mišljenje o potezu sportskog direktora Gorana Vučevića, koji je ponudio mandat na raspolaganje. Burić je žestoko ustao u obranu Vučevića:

-U uvjetima pod kojima Vučević radi mogu kazati da je to jako kvalitetno, On je prošao svoju kao igrač, imao je vrhunsku karijeru, a u ovom poslu kao sportski direktor uradio je maksimalno koliko je mogao. Ja ga kao čovjek koji s njim najtjesnije surađuje, s kojim sam figurativno rečeno 24 sata, obzirom da imam iskustva, mogu ocjeniti njegov rad. I kazati vam da mi je on potreban, ne samo meni nego klubu.

Rasprava u vezi Vučevića se začela kad je Burić obznanio da „prema mojem radu očekujem više respekta“. A na pitanje na koga se to odnosi odgovorio je:

-Na sve u klubu.

Onda je objašnjavao kako su i zašto Dinamo i Rijeka u prednosti, po organizaciji, infrastrukturi, ulaganjima, igračkom kadru….

-A mi smo osuđeni na postupni proces, da podižemo vrijednost igrača u čemu smo uspjeli. No imamo peha, prave nesreće, da nam nedostaju na svakoj utakmici ozlijeđeni igrači. Trojica, četvorica, šestorica… Frank Ohandza, na primjer, napadač kakvi su rijetki, dobili smo praktično za ništa, a on je igrač milijune vrijednosti. Moramo biti strpljivi, trebamo ga čekati, s njim bi situacija bila sasvim drugačija. Ili slučaj Velazqueza, koji je do sada malo odigrao, a ono što je igrao bilo je vrhunski…

Kasnije je Burić objasnio da je očekivao više respekta i od strane pojedinih novinara…

-Ja sam čovjek koji prihvaća kritiku, dapače samokritičan sam i to tražim od igraća. Došao sam u Hajduka zato jer obožavam naš klub, volim ga, ali to ne znači da sam se zalijepio za ovu sjedalicu ili klupu. Hajduk je iznad svega, pa i iznad mene i mojih ambicija. Držim da radimo dobro s ovim igračkim kvalitetom, u svakoj utakmici imamo pet, šest mladih igrača među kojima se krije budućnost Hajduka.

Trener „bijelih“ je objašnjavao da se kod mlađih igrača javio strah, jedna sputanost kakva je logična kod pomanjkanja iskustva. A kad je Burić istakao da je „Hajduk u studenome prošle godine bio vodeći na tablici“, ali da on nije nikada dao prognozu kako će se njegova momčad boriti za naslov prvaka, novinari su uzvratili u jedan glas:

-Rekao je to predsjednik kluba: juriš na naslov i osvajanje kupa.

Onda Burić:

-Ako je tako onda moram korigirati predsjednika.

Upozorili smo Burića da je značajna razlika između ove aktualne momčadi i one iz prvog dijela obzirom na odlaske. On se donekle složio, izdvojio je Marka Bencuna.

-On je dostojno zamijenio Miju Caktaša i po igri i po kreativnosti i po trci.

Eto, Bencun će nedostajati u derbiju kao notorni Ohandza, pa Velazquez, moguće je čak i dva stopera Nižić i Šimić. Zato ne bi trebalo iznenaditi da se kao par centarhalfova pojave Bilyi i Jefferson. No, vjerojatnije je da će se Nižić oporaviti. Također izostaje Maloku zbog tri žuta kartona.

-U svakom slučaju uvjeren sam da ćemo u nedjelju vidjeti boljeg, agresivnijeg Hajduka. To osjećam na temelju komunikacije s igračima, ali i po načinu treninga. Mi moramo popraviti dojam iz prošle utakmice.

Hoće li vam olakšati posao činjenica da kod Dinama neće biti Pjace i Henriqueza?

-Je li? A koliko nama igrača fali?

Inače, zanimljivo je bilo i pitanje što je trener kazao igračima u svlačionici u poluvremenu, je li im zaprijetio, kao što je to uradio Pep Guardiola da će ih kastrirati ne trgnu li se u nastavku“? Naravno, Burić nije sklon takvim izjavama, njega zadovoljava činjenica da su igrači shvatili do u detalja zašto i kako su u prvom dijelu prošlog derbija bili „nepodnošljivo slabi“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 08:55