Goran Mehkek / Cropix
DOGOVOR S ČELNICIMA

Ferenčina napustio Slaven: 'Nikome nemam što zamjeriti, napravili smo velike stvari'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. ožujak 2013. 15:49

U dogovoru s klupskim čelnicima Roy Ferenčina odstupio je s kormila Farmaceuta. Što je dovelo do takvog scenarija?

- Zna se da smo već jesenas bili načeti ozljedama igrača, a to se nastavilo i zimi. Neki igrači nisu se oporavili ili su se sporo oporavljali, neki su se tek sada vratili i nisu prošli pripreme, a riječ je o glavnim, standardnim igračima. Skupio se i težak raspored, igrali smo s Dinamom i Hajdukom, bilo je i loše sreće, što smo trebali zabiti nismo zabili, a drugima je ulazilo. Tako je to u nogometu, prije nas je išlo, sad ne ide - pričao je Ferenčina nakon jučerašnjeg rastanka s klubom u kojem je proveo i najveći dio svoje igračke karijere.

Tvrdi da zbog odlaska nema gorčine.

- Nikome nemam ništa zamjeriti, sa svima u klubu ostao sam u dobrim odnosima. Imam odličan odnos s direktorima, predsjednikom, igračima, svim djelatnicima kluba. Napravili smo velike stvari.

- Odlučili smo se na ovaj potez jer nismo zadovoljni igrom i rezultatima u prva četiri proljetna kola u kojima smo iz nastupa s Hajdukom Interom i Cibaliom kod kuće , te Dinamom u gostima osvojili samo bod. S Ferenčinom smo se rastali sporazumno, a prvi trener momčadi do daljnjega će bit dosadašnji sportski direktor Roman Sović, koji je zajedno sa svojim pomoćnikom Pavom Crnacem i trenerom vratara Brankom Balijem već danas prije podne vodio trening, kazao je Zvomimir Šimunović direktor Slavena Belupa, a prenosi službena stranica kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. rujan 2024 05:41