Goran Mehkek / CROPIX
DINAMO IH MOTIVIRA

Jurčićev razlog neuspjeha: 'Navijači su se opravdano bunili zbog sudačkih odluka'

Čop i Rukavina nisu ni konkurirali za susret zbog ozljeda, Beqiraj je, potpuno izvan forme, izišao već u 57. minuti, a Krstanović je u 76. morao iz igre zbog ozljede
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. ožujak 2013. 22:23

Stanko Mršić opet nije izgubio od Dinama , čovjek uistinu postaje maksimirska 'crna mačka'! Treći put ove sezone Dinamo nije uspio slomiti Osječane, što je svojevrsni raritet. Gosti su opet otišli iz Zagreba prazne mreže (0:0), kao i jesenas, bacili tako u sjenu Modri rekord od 40 utakmica bez poraza u Maksimiru u HNL-u.

- Teško mi je bilo sastaviti momčad, imali smo puno kartoniranih i ozlijeđenih, prije susreta je otpao i Perošević. Morao sam ubaciti neke igrače iz treće lige, neke juniore, ali, evo, izvukli smo bod. Moji su igrači očito dodatno motivirani na Dinamo, a i lakše nam je igrati kad se moramo braniti, nego kad treba napadati - rekao je Stanko Mršić nakon susreta.

Dinamo nije bio tako poletan, lopta nije išla dovljno brzo, nisu Modri imali pravu ideju kako probiti bedem pred Mikulićem.

- Ne možemo, naravno, biti sasvim zadovoljni, jer nismo pobijedili. Dobro smo ušli u utakmicu, imali dvije prilike, trebali smo zabiti i otvoriti utakmicu. Nismo zabili i do kraja nismo uspjeli probiti discipliniranu i čvrstu formaciju Osječana. Više zamjerki imam na pojedinačne greške mojih igrača, nego općenito na igru. Nismo bili dovoljno brzi, pritom mislim i na protok lopte, nismo dolazili u šanse - rekao je Kruno Jurčić.

Na tribinama smo ovoga puta gledali nešto drugačije kulise, naime, na istoku se okupila, s obzirom na zadnja iskustva, zavidna skupina od oko tisuću najvaternijih navijača. BBB-i su, očigledno, odlučili ponovno u većem broju dolaziti na stadion i na taj način pokušati nastaviti svoju borbu.

- Opravdano su se bunili zbog sudačkih odluka - rekao je Jurčić. Je li pritom mislio na situaciju u zadnjim trenucima kad je u kaznenom prostoru Osijeku pao Tomečak, a Modri su tražili jedanaesterac?

- Ne znam, analiza će pokazati - ostao je zagonetan Jurčić.

Nije čest slučaj da se Dinamo žali na suđenje u Maksimiru, ali ne događa se često niti da utakmicu Modri završe bez napadača. Naime, Čop i Rukavina nisu ni konkurirali za susret zbog ozljeda, Beqiraj je, potpuno izvan forme, izišao već u 57. minuti, a Krstanović je u 76. morao iz igre zbog ozljede. U sudaru s vratarom Mikulićem 'dobro' je stradao, neko vrijeme ležao na travnjaku, a onda otišao u svlačionicu. Zamijenio ga je Tomečak.

- Vidjet ćemo što je s njim, bojao se on da nije teža ozljeda, da nije stradala kralježnica. Međutim, vjerujemo da će biti dobro - rekao je Jurčić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 19:06