RNK SPLIT - HAPOEL 2-1

Dujmović i Bilić u pet minuta režirali preokret i veliku pobjedu Splićana!

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 17. srpanj 2014. 22:06

Split ipak s prednošću ide na uzvrat Hapoelu, neuvjerljivih prvih 45 minuta i zaostatak od 0:1 pretvorio je u 2:1 pobjedu u nastavku.

Bez previše opipavanja pulsa ušlo se u dvoboj, nije se dugo čekalo na prilike. Hapoel je prvi priprijetio u 7. minuti preko Gordane, koji je glavom pucao iz teške pozicije, a onda se ukazala sjajna zgoda za Ibriksa. Prethodno je najveći dio posla obavio Galović, iznio je loptu na gostujuću polovicu, odigrao za Bagarića, a ovaj produžio za desnog beka koji je u sprintu izbjegao Williama i izbio sam pred Ejidea. Bila je to baš stopostotna prilika, no Ibriks nije najbolje reagirao, pucao je u nigerijskog vratara koji je nogama obranio šut. Nije čudo da Ibriks od dolaska iz Osijeka u ljeto prošle godine još nije postigao pogodak u crvenom dresu. Šteta, ovo je bio trenutak koji će se dugo pamtiti.

Samo jednu minutu kasnije Barda je glavom sa 16 metara testirao budnost Vukovića, lopta je u blagom luku išla pod gredu, a vratar Splita je odbio u korner. Iz tog kornera Arbeitman je mogao, možda i morao pogoditi, ali se nije najbolje snašao. Sljedećih desetak minuta svaki je prekid stvarao probleme Splitu, Hapoel je djelovao opasnije. Bez osobitih problema probijali su se kroz sredinu terena i dolazili u zonu šuta. S druge strane kao da je to malo sasjeklo Split, nisu bili u stanju zadržati loptu, nedostajalo je i mirnoće. Logična posljedica odnosa na terenu bilo je vodstvo Izraelaca, spektakularan je bio pogodak Buzagla iz slobodnog udarca. Sudac Spathas prestrogo je dosudio prekršaj Vojnovića na Buzaglu, 25 metara od vrata Splita po sredini. Buzaglo je namjestio loptu, zaletio se i pogodio preko živog zida u desne rašlje Vukovića.

U nastavak je Matić ušao s Dujmovićem umjesto Vojnovića u potrazi za posjedom lopte i ravnotežom. Do prilika se ipak nije stizalo, Hapoel nije dopustio da ga se stisne, a u otvaranju prema naprijed Barda je u 47. minuti jurio prema Vukoviću praćen Galovićem. Pritisnut stoperom Splita kapetan Hapoela je izgubio korak. Trener Crvenih nije dugo čekao na drugi potez kad je vidio da Ejide stoji bez posla, Rog umjesto Rugaševića značilo je povlačenje Glavine na lijevog beka. Mladi Varaždinac je odmah dao do znanja da je unutra, najprije je pucao (mlako) sa 18 metara, potom inteligentno propustio loptu Dujmoviću za još jedan udarac bez previše intenziteta. Ipak, Split je živnuo, trgnuo se htijući poravnanje.

U 72. minuti Erceg je na nozi imao izjednačenje, Ibriks je sjajno i brzo donio loptu iz svoga šesnaesterca, ali desetka Crvenih je oklijevala i dopustila Pajoviću da uđe u blok. U istoj minuti Erceg je oteo loptu Bittonu, poslužio Bilića, koji je slabo šutirao u izglednoj poziciji. Ulazak Bellea također je donio napredak u igri Splita, definitivno su postali opasniji i plod toga bilo je izjednačenje. William je dobio žuti karton zbog prekršaja na Kameruncu, a Erceg je u buketu igrača pronašao najvišeg, Dujmovića, koji je loptu usmjerio u donji desni kut Ejidea. Tu nije bio kraj, Split je tražio potpuni preokret i zaslužio ga je zahvaljujući nespretnosti vratara Ejidea. On je ničim izazvan nasrnuo na Roga. Istina, htio je izbiti loptu, ali je usput poput vlaka prešao preko igrača Splita. Za Spathasa je bio prekršaj za jedanaesterac, a Mate Bilić je to hladnokrvno pretvorio u pogodak za vrijednu pobjedu.

SPLIT - HAPOEL BS 2-1 (Dumović 78, Bilić 84-11m / Buzaglo 31)

KRAJ UTAKMICE! Split će na uzvrat (vjerojatno će se igrati na Cipr) otići s minimalnom prednošću!

83. minuta - Jedanaesterac za Split! Ejide je izašao sa gol-linije i neoprezno nokautirao Roga. Mate Bilić bio je siguran izvođač!

78. minuta - Split je izjednačio i to sasvim zasluženo. Erceg je s desne strane ubacio u buket igrača, najviše je skočio Dujmović i glavom skrenuo loptu u mrežu.

73. minuta - Erceg je prošao pola gostujuće obrane i ubacio za Bilića, koji s desetak metara promašuje gol.

65. minuta - Velika šansa za Split nakon sjajne akcije. Erceg je propustio loptu kroz noge, natrčao je Dujmović, pucao s 20 metara, a lopta je prošla malo kraj vratnice. Gostujući vratar je sve samo promatrao, nije se ni pomaknuo...

55. minuta - Split dobro izgleda nakon primljenog gola, imaju inicijativu i možda ova utakmica još nije izgubljena...

Kraj prvog poluvremena.

41. minuta - Mate Bilić je odlično pucao, Ejide je obranio, a na odbijenu loptu je zakasnio Bagarić.

31. minuta - Nažalost, Split nije izdržao, ali mora se priznati da je to bio sjajan potez Buzagloa. Izraelac je iz slobodnog udarca s 18 metara naciljao same rašlje. Vuković je bio nemoćan...

26. minuta - I Gordana je sjajno opalio iz daljine, Vuković vadi tu loptu ispod same grede.

23. minuta - Opasni Barda je prošao kroz splitsku obranu, pucao sa 17 metara, ali Vuković je to lako obranio.

10. minuta - Osveta za promašaj Ibriksa zamalo je uslijedila već u sljedećem napadu. Nakon slobodnog udarca s desne strane glavom je pucao Barda, a Vuković je izvadio loptu ispod same grede. Nakon kornera opet prijete Izraelci, Arbitman je glavom pucao iz blizine, ali ubačaj je bio dosta oštar tako da je lopta otišla visoko preko vrata.

9. minuta - Split je na samo početku mogao stići do vodstva. Ibriks je krenuo prema Ejideu, ali vratar Izraelaca mu je skinuo udarac iz blizine.

Utakmica je počela!

SPLIT: Vuković - Ibriks, Galović, Glumac, Rugašević - Vojnović, Vidović - Bagarić, Erceg, Glavina - Bilić.

HAPOEL: Ejide - Bittion, Soares, Pajović, Davidzada - Gordana, Buzaglo, Arel, Gabay - Barda, Arbitman

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 04:34