Mario Todoric / CROPIX
PRED PUNIM TRIBINAMA

Dugopolje na pomoćnom terenu Poljuda očitalo lekciju indisponiranom Hajduku

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 18. siječanj 2012. 19:16

Hajduk je poražen od Dugopolja u pripremnoj utakmici na pomoćnom igralištu u Poljudu, lider Druge lige bio je bolji od "bijelih" s 4:2. Premda je riječ o trening susretu i trener Krasimir Balakov naglašava da je to sve dio pripremnoga procesa, ovaj rezultat ružno zvuči za navijače, kojih je bilo poprilično, oko tisuću.

- Već sam rekao da eksperimentiramo, ovo je sve dio normalnog procesa na pripremama. Za nas je ovo bio dobar trening. Znam da Hajduk uvijek mora pobjeđivati, ali u ovom trenutku rezultat je u drugom planu – rekao je poslije utakmice Balakov.

U prvom poluvremenu igrali su mahom mladi igrači, od iskusnijih su tu bili tek Drago Gabrić i Ahmad Sharbini, te Tonći Kukoč koji također ima određeno isksutvo prvotimca. Igrao je u tih prvih 45 minuta mladi stoper Ivan Runje, koji je došao na probu iz Mosora. Takva momčad nije se snašla, obrana je bila propusna, a napad uglavnom bezopasan.

Dugopoljci su igrali u najjačem sastavu, njihov trener Ante Miše nije puno mijenjao ni u nastavku, tek je u zadnjih pola sata promijenio par igrača. Početkom nastavka "bijeli" su primili nesretan pogodak, ponajbolji pojedinac susreta Alen Guć pucao je iz slobodnog udarca, lopta se odbila od živog zida i prevarila Gorana Blaževića. Semafora na pomoćnom igralištu nema, no zasvijetlilo je u tim trenucima u glavama prisutnih neugodnih 0:3.

Ipak, dosta iskusnija momčad "bijelih" potom je uspostavila inicijativu, došla do 2:3. Nije ni to bio najjači sastav, Ante Vukušić jučer uopće nije nastupio. Igrajući sa starijim suigračima posebno su se svidjeli veznjaci Tino Sušić i Marko Bencun. Potonji je izborio jedanaesterac koji je realizirao Ivan Vuković, te asistirao za gol također mladom napadaču, junioru Tomislavu Kišu.

Nakon drugoga gola "bijelih" do kraja je bilo još gotovo pola sata, činilo se da će Hajduk stići barem do poravnanja, ako ne i do preokreta, ali je pobjedu Dugopolja devet minuta prije kraja potvrdio Franko Andrijašević, još jedan Hajdukov igrač na posudbi. Sin bivšeg prvotimca Stipe Andrijaševića s lijeve strane je ušao u šesnaesterac te pogodio suprotnji gornji kut vratara Blaževića.

Gledatelji su kraj dočekali pljeskom Dugopoljcima, nije bilo zvižduka za "bijele". Sljedeću pripremnu utakmicu Hajduk igra protiv Zadra u petak u 18 sati, ovaj put na glavnome terenu u Poljudu.

- U prvom su poluvremenu igrali sve mladi igrači, sastav koji nikad nije igrao zajedno, primili smo i neke nesretne golove. Još je rano pričati kako je koji igrač odigrao, mijenjamo igrače i eksperimentiramo da vidimo tko će ostati s nama. Došao nam je mladi Runje na probu, sigurno će igrati i sljedeću utakmicu protiv Zadra da vidimo je li dobar za nas. Ni Inoha nije s nama, nisam računao na to. Vidjet ćemo hoćemo li dovesti trećega vratara s obzirom na odlazak Kalinića na posudbu – komentirao je Balakov.

- Ovo nam je pokazatelj da ćemo se i na proljeće boriti za vrh tablice, zadovoljan sam s novim igračima. Ovo nije realna slika Hajduka, ali je ružno primiti četiri gola na svome terenu – komentirao je trener Dugopolja Ante Miše.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 18:31