NIGDJE MU SE NE ŽURI

Vukušić: U glavi sam se pripremio da ostajem, sada želim postati prvi strijelac lige!

Koliko smo mladi dovoljno govori činjenica da sam ja na treningu u ekipi starijih, a nemam još ni 21 godinu. Svi zajedno moramo biti strpljivi - rekao je topnik Bijelih
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 30. siječanj 2012. 21:16

Ante Vukušić prošle jeseni bio je čest gost naših naslovnica. Ponude iz Rusije, Ukrajine, ples milijuna eura... svega je bilo. Očekivalo se stoga da će Vukušić biti prvi igrač Hajduka koji će ove zime napustiti klub i pritom svima na Poljudu osigurati mir i blagostanje milijunskim transferom. Međutim, zasada sve želje ostaju samo snovi. Vukušić je u Hajduku, s Bijelima na pripremama u Turskoj i, moramo dodati, miran je i koncentriran. Nema životne nervoze zato što ponude ne dolaze?

- Ha, ha... Ma koja nervoza - odgovorio je Ante u dobrom raspoloženju. - Ponudama se ni ne bavim, o tome više znaju predsjednik Maleš i moji zastupnici. U glavi sam se pripremio da ću proljeće ostati u Hajduku. Znam da se puno pisalo, pričalo i govorilo oko ponuda za zimski prijelazni rok. Ali, zimi je teže napraviti transfere.

Proljetni Hajduk nudi veliki izazov za sve koji će sudjelovati u projektu s naslovom "naša dica". Kako gledate na pomlađenu momčad?

- Koliko smo mladi dovoljno govori činjenica da sam ja na treningu u ekipi starijih, a nemam još ni 21 godinu. Svi zajedno moramo biti strpljivi. Ako treba i šest mjeseci "pregorjeti" da ekipa pomalo stasa. Ne može se drukčije.

Navijači su dosta zabrinuti rezultatima u pripremama. Hajduk je barem u pripremnom razdoblju često bio iznenađujuće jak i dobar.

- Možda ovog puta budemo bolji u sezoni. Ne treba te rezultate gledati kao mjerilo vrijednosti. Za Hajduk je jedino mjerilo utakmica s Rijekom na Kantridi. Prošle godine smo bili odlični u Turskoj, ali prvu utakmicu proljeća nismo dobili Intera na Poljudu. Prvenstvo je jedino bitno.

Što možemo očekivati od proljetnog Hajduka? To je standardno pitanje u kojem se traži neko zrno optimizma za drugi dio sezone.

- Osobno imam veliki motiv biti prvi strijelac lige, jer Santini (10) nije nedostižan. Momčad će sigurno rasti, dizat ćemo formu i nadam se da će od prve utakmice krenuti ozbiljna serija pozitivnih rezultata. Znam da nismo sada u formi koja sugerira velika djela, ali još nismo ni počeli igrati s najboljih 11. Imamo prostor za napredak, a imamo i vremena.

Možda ste optimist jer imate nekog asa u rukavu, neku ponudu koja mijenja život i karijeru?

- Ja nemam, ne znam imaju li predsjednik i moji zastupnici. Ne žuri mi se otići tek toliko da otiđem. Želim ići u klub koji će mi pružiti prigodu razvoja. Ne gledam novac kao prvi prioritet. Ako si pravi, doći će novac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 20:23