SOUDANI ZA POBJEDU!

Drama u završnici: Dinamo u zadnjih 10 minuta zabio čak tri gola za veliki preokret!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. srpanj 2014. 19:46

Bila je blizu Lokomotiva, nikad bliže! Na pogon sjajnog Ante Budimira, koji je zabio tri gola, a u prva dva kola ukupno pet, imala je u 80. minuti sigurnih 3:1 i veliku pobjedu u rukama. No, opet je s klupe ušao Soudani, okrenuo utakmicu i donio pobjedu Modrima!

Zoran Mamić odlučio je da je ovo utakmica u kojoj bi mogao odmoriti neke snage za susret s Aalborgom, držao je da Lokomotiva ne bi smjela pokvariti pripreme za taj važan europski sraz. Pinto, Šimunić, Ademi, Soudani, Čop i Machado bili su ili na klupi ili na tribini, čuvali noge za danskog prvaka. Ako je htio zavarati Dance vjerojatno je Mamić uspio, ali ako je cilj bio odraditi utakmicu s Lokosima s pola snage, onda se gadno prevario.

Igrači Tomislava Ivkovića održali su ‘Modrima’ lekciju jednostavnosti i efikasnosti u prvom dijelu, pomogla im je, doduše, i katastrofalna igra Dinamove obrane. Leko i Sigali na desnoj strani bili su propusni kao rijetko dosad, prolazio je tko je htio. Prvi je prošao Ante Budimir u 14. minuti, okrenuo Sigalija i pogodio pod gredu te najavio večer svoje dosadašnje karijere. U svečanoj loži gledali su ga predstavnici St. Paulija, njemačkog drugoligaša, imali su što i vidjeti. Premda, nakon ovoga što je pokazao sinoć, u tih 45 minuta, ne bismo se čudili da visine odštete skoči za još koju znamenku...

Vjerojatno je o Budimiru razmišljao i Zoran Mamić, zašto ga nije doveo, a bio je na popisu pojačanja, u Maksimiru su se odlučili za Radonjića. Koji opet nije napravio ništa. No, tko zna, nakon ove partije možda Zdravko Mamić ipak nazove na Kajzericu i dovede Budimira. Jer, kad ‘palac’ podigne i veliki, legendarni Slaven Zambata, onda to definitivno nešto znači. - Odličan, pravi napadač, pravi centarfor. Kako je okrenuo kod prvog gola, kako je dobro stajao kod ostala dva i samo se naklonio - rekao je Zambata.

A Budimir je, dakle, do poluvremena zabio još dva. Uz asistencije ne samo obrane, već i vratara Modrih Eduarda. Kojega je prvo preletio Bartolecov ubačaj s lijeve strane, Budimir je bio sam na drugoj stativi. Potom je Musa opet prošao kraj Leke i Sigalija, prebacio opet na drugu stranu, opet nitko nije čuvao Budimira. Još jedan naklon za hat-trick. Znate li da je dosad samo jedan igrač u HNL-u Dinamu zabio tri gola u jednom susretu? To je učinio Siniša Odorjan prije 20 godina u dresu Dubrave, Dinamo je u Maksimiru slavio 5:3.

Dinamov gol bio je onaj za 1:1. U trenutku dok je ozlijeđeni Doležal bio izvan terena i Lokomotiva s igračem manje, Ibanez je ubacio, a Ćalušić zabio u svoju mrežu. Osim toga, pamtimo još i stativu iz slobodnjaka Ibaneza, jedinog raspoloženog ‘dinamovca’.

Na odmoru je Zoran Mamić posegnuo za Soudanijem, Ademijem, kasnije i Čopom. Među zamijenjenima bio je i novopridošli Wilson, koji je, vidi se, ‘pao s neba’, nije ni mogao biti uigran i opasan. Soudani je imao šansu za smanjenje, sjajno je udarac glavom s par metara obranio Zelenika. Pritiskao je Dinamo u nastavku, krenuo po izjednačenje, pokušavao s distance. Ipak, smanjenje je stiglo u 80. minuti, Antolić je ubacio iz kornera, Soudani glavom proslijedio do Pjace koji trese mrežu. I onda u 89. minuti, vratio je Pjaca asistenciju Soudaniju, dodao mu precizno, a Alžirac je glavom zabio za remi.

A onda je u sudačkoj nadoknadi Soudani prošao kroz obranu lokosa i zabio i za pobjedu!

Lokomotiva - Dinamo 3:4 (3:1)

ZAGREB Stadion Kranjčevićeva. Gledatelja 4.000. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Modrić i Ambrinac. Četvrti sudac: Mlakar. Delegat: Šparavec. Strijelci: 1:0 - Budimir (14), 1:1 - Ćalušić (25-ag), 2:1 - Budimir (28), 3:1 - Budimir (38), 3:2 - Pjaca (88), 3:3 - Soudani (88), 3:4 - Soudani (90 + 4).

LOKOMOTIVA 4-3-3: Zelenika - Bartolec, Prenga, Ćalušić, Musa - Pavičić, Begonja, Šovšić - Doležal (od 25. Kolar), Budimir, Pajač (od 62. Gorupec). TRENER: Tomislav Ivković.

DINAMO 4-3-3: Eduardo - Leko, Sigali, Šimunović, Ibanez - Antolić, Goncalo (od 46. Ademi), Brozović - Pjaca, Radonjić (od 65. Čop), Wilson (od 46. Soudani). TRENER: Zoran Mamić.

Žuti kartoni: Musa (66 - udaranje suparnika), Soudani (66 - udaranje suparnika), Ibanez (70 - preoštar start), Budimir (70 - prigovor).

REZULTATI 2. KOLA PRVE HNL:

Petak:

Lokomotiva - Dinamo 3-4 (Budimir 14, 27, 38/Čalušić 25-ag, Pjaca 80,Soudani 89, 90+4)

Subota:

Slaven Belupo - Zagreb (19 sati)

Zadar - Osijek (21)

Nedjelja:

Rijeka - Hajduk (21 sat)

Ponedjeljak:

Split - Istra 1961 (20.15 sati)

TABLICA:

1 Dinamo 2 2 0 0 8-3 6

2 Lokomotiva 2 1 0 1 7-5 3

3 Rijeka 1 1 0 0 3-1 3

4 Split 1 1 0 0 2-1 3

5 Hajduk 1 0 1 0 1-1 1

5 Istra 1961 1 0 1 0 1-1 1

7 Zadar 1 0 0 1 1-2 0

8 Zagreb 1 0 0 1 1-3 0

9 Osijek 1 0 0 1 1-4 0

10 Slaven Belupo 1 0 0 1 0-4 0





94. minuta - u posljednjim sekundama Soudani je primio loptu na 18 metara od gola, prošao dvojicu obrambenih igrača i pogodio donji desni Zelenikin kut za rijetko viđeni preokret i pobjedu Dinama!

88. minuta - izjednačenje! Pjacin ubačaj s lijeve krila sletio je na Soudanijevu glavu, koji precizno pogađa suprotni kut!

87. minuta - munjevita kontra Lokomotive, Šovšić ide sam na golmana, Eduardo brani, utakmica još nije riješena!

81. minuta - A nakon tog Brozovićevog kornera Soudani glavom spušta loptu za Pjacu, koji pogađa za 3:2!

81. minuta - A nakon tog kornera Soudani glavom spušta loptu za Pjacu, koji pogađa za 3:2!

81. minuta - Zelenika neshvatljivo griješi, Čop ne koristi poklon, lopta odlazi u korner...

78. minuta - još jedna lijepa akcija Lokomotive koju je udarcem visoko preko gola iz vrlo izgledne pozicije okončao Šovšić.

74. minuta - nakon katastrofalne pogreške Sigalija Budimir je mogao i morao zabiti po četvrti put, ali je slabo pucao sam pred golmanom, pa je Eduardo lako obranio!

70. minuta - sudar Ibaneza i Budimira, bilo je tu i međusobnog udaranja, Budimiru su dvije minute zaustavljali krvarenje u nosu, na kraju su i jedan i drugi dobili žute...

68. minuta - Soudani se prvo 'zakvačio' s Musom (obojica su dobili žute), a onda je nakon centaršuta Pjace odlično pucao glavom, ali Zelenika još bolje brani.

65. minuta - posljednji potez Zorana Mamića. Opet slabi Radonjić izlazi, na travnjaku je Duje Čop.

59. minuta - veliki pritisak Dinama ne rezultira velikim brojem prigoda. Ipak, sada je Ibanez dobro centrirao, uletio je Soudani i glavom pucao visoko preko gola...

55. minuta - prva opasna situacija u nastavku. S više od 20 metara opalio je Ibanez, Zelenika vršcima prstiju izbija u korner.

46. minuta - počelo je drugo poluvrijeme! Kod Dinama su igru napustili vrlo loši Wilson i Goncalo, ušli su Ademi i Soudani...

45. minuta - kraj prvog poluvremena! Najboljih 45 minuta u karijeri Budimira, koji je već u prvom kolu zabio dva pogotka u Osijeku. Kod Dinama se ozbiljno zagrijavaju Ademi, Čop i Soudani...

44. minuta - Ibanez iz slobodnog udarca s 25 metara s lijevom nogom gađa i pogađa - spoj prečke te stative!

38. minuta - sprema li se čudo u Kranjčevićevoj? Novi proboj Ivkovićeve ekipe po lijevoj strani, Jerko Leko ponovno ispada, Musa ulijeće u kazneni prostor, centrira na drugu stativu gdje se još jednom usamljeni Budimir samo naklonio glavom za 3:1!

32. minuta - Antolić ubacuje iz kornera, Šimunović skače i puca glavom, no lopta odlazi kraj gola.

28. minuta - centaršut domaćih s desne strane, potpuno kriva procjena vratara Eduarda koji leti u prazno, Leke opet nema nigdje, pa se Budimir na drugoj stativi samo naklonio za novo vodstvo Lokomotive!

25. minuta - ubačaj Ibaneza, Radonjić ne stiže, lopta nesretno i nespretno pogađa Lokomotivinog igrača na posudbi iz Dinama Čalušića te se odbija u mrežu nemoćnog Zelenike.

22. minuta - iz slobodnog udarca sada uzvraća Antolić, lopta ide pod prečku, ali Zelenika izbija u korner...

20. minuta - mogla je Lokomotiva udvostručiti vodstvo, ali je nakon vrlo opasnog Pajačevog udarca iz 'slobodnjaka' sasvim iskosa s desne strane iznimno dobro reagirao Eduardo.

14. minuta - Dinamo je dominirao, a Lokomotiva iz prvog opasnog napada povela. Budimir se krasno petom riješio Leke, pa se gotovo sa centra stuštio prema golu Dinama i potom s 10-ak metara iskosa ljevicom zakucao loptu pod prečku Eduarda!

2. minuta - prvi korner za Dinamo, prvi dodir s loptom Wilsona i prva šansa, ali Portugalac glavom puca preko gola.

1. minuta - igra se na Zagrebovom stadionu u Kranjčevićevoj, na tribinama je gotovo tri tisuće ljudi, sudi Fran Jović iz Zagreba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:38