BLAŽEVIĆ O SUĐENJU

'Kad se pogreška dogodi jednom to je u redu, ali kada se ponavlja, više nije slučajno

Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 05. rujan 2012. 22:35

Hajdukov vratar Goran Blažević bio je u odličnoj poziciji da vidi sporni trenutak na Kantridi, odnosno nepostojeći kazneni udarac koji je odlučio pobjednika jadranskog derbija. Jedini koji je bio u boljoj poziciji od njega je pomoćni sudac Dražen Pejić, ali on na čuđenje hajdukovaca nije vidio ništa sporno u Križarićevoj odluci da pokaže na bijelu točku.

- Jasno sam vidio tu situaciju, odmah se vidjelo da nema govora o kaznenom udarcu, preočito je bilo. Vjerovao sam da će pokrajni sudac to reći glavnom sucu, čak se izvan 16 metara vidio trag od uklizavanja Jozinovića, ali nažalost nije bilo tako. Svi znamo da je to odlučilo utakmicu - prenio nam je Blažević svoj dojam o ključnom trenutku susreta na Kantridi.

Inače mirni i staloženi vratar nije skrivao svoju ljutnju zbog sudačkog previda, zaradio je žuti karton jer je demonstrativno šutnuo loptu postavljenu na 11 metara.

- Bilo je vrlo teško u tom trenutku suzdržati se od nekakvih komentara i negativnih reakcija. Dobio sam žuti karton, bio sam ljut, ali sada znam da možda nisam trebao reagirati jer sam glupo zaradio drugi karton u sezoni. Ali, u tom trenutku je glava vruća, teško je ostati miran. Jednostavno je bilo preočito - smatra Hajdukov vratar.

Priznao je da Hajduk nije odigrao dobro, ali to ne znači da je zaslužio ovakav poraz.

- Istina je da nismo bili na razini na kojoj znamo i možemo biti, ali bilo je 0:0. A s obzirom kako se prije sezone pričalo, da nam je netko rekao da ćemo uzeti bod na Kantridi, mislim da bismo svi bili zadovoljni. Žalosno je što neki ljudi, čak i neki koji rade na televiziji, traže opravdanje u tome kako Hajduk ionako nije igrao dobro, pa nema za čim žaliti. To je pogrešno, rezultat je bio 0:0, bez obzira što su oni promašili neke prigode, to je nogomet. Suci su preočito pogriješili, isto kao i protiv Lokomotive kada se utakmica lomila. Znate, kad se to jednom dogodi, onda možemo pričati o pogrešci, ali kad se više puta dogodi, onda već počinjete biti zabrinuti.

Reprezentativna stanka Hajduku je došla u pravo vrijeme, u posljednje tri utakmice osvojen je jedan bod.

- Sigurno da će nam stanka koristiti, čim ne ide dobro. Ali isto tako smo imali pauzu kad se igralo protiv Švicarske, a nas je tada taman krenulo. Nikad ne znaš, mi se sada nadamo da ćemo se dobro odmoriti i pripremiti i da ćemo su u nastavku izdignuti iznad svega. I ovih nepravdi i naše loše igre te da ćemo krenuti na bolje. Vjerujem da ćemo se posložiti do sljedeće utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 12:36