U POTRAZI ZA NAPADAČEM

Hajduk želi dovesti Barriosa, Paragvajac bi došao za 8.000 eura mjesečno

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. rujan 2012. 18:23

Prijelazni rok je gotov, ali samo za igrače koji su vezani ugovorom, a Hajduk je pronašao zanimljivog napadača slobodnih papira. Diego Barrios Suarez je Paragvajac visok 187 centimetara, ima 25 godina i raskinuo je obvezu s čileanskom Cobreloom. Prošle sezone upisao je 19 nastupa i postigao devet pogodaka.

Zanimljiv je Hajduku, ali kao i uvijek problem je financijske prirode. Hoće li Bijeli posegnuti za paragvajskim centarforom, ovisit će o novčanim mogućnostima, jer Paragvajac bi došao za 8.000 eura mjesečno, što bi na godišnjoj razini bilo 96.000 eura čime upada u najviši cjenovni razred koji trenutno plaća Hajduk.

Ali, s obzirom da je već rujan u tijeku, za ovu sezonu trebao bi Hajduk izdvojiti 72.000 eura. Uz to, treba platiti i avionsku kartu, a zna se da je Bijelima u danima teške besparice svaki izdatak golem, pa tako ni avionska karta iz Paragvaja do Hrvatske nije beznačajan trošak.

Odluka će pasti sljedećih dana, ali ako Paragvajac i ne dođe, Bijeli će nastaviti potragu za visokim napadačem. Uostalom, još od odlaska Kalinića Hajduk traži jaku, korpulentnu špicu.

Dok Bijeli traže snažnog napadača, još uvijek se čeka povratak Rubena Lime. S Poljuda nema novosti glede tog pitanja, tek konstatacija “s igračem smo u kontaktu”. Tri mjeseca Lima nije bio s Bijelima, a njegova potraga za angažmanom, koja je počela dok su hajdukovci trenirali na Kupresu, zaključena je bez potpisa za novi klub. Zato se mora vratiti u “stari”, jer 22-godišnjeg Portugalca s Hajdukom veže ugovor.

U međuvremenu, Maglica, Andrijašević i Caktaš tercet je igrača koji tijekom stanke nije trenirao s prvom ekipom i upitan je njihov nastup u subotu u Zaprešiću. Maglica liječi ozljedu mišića, a Caktaš i Andrijašević imaju virozu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. rujan 2024 17:05