BIJELI UOČI UKRAJINACA

DOBRO RASPOLOŽENJE Tudor: 'Dnjipro je favorit, ali optimisti smo, imaju i oni mana!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. kolovoz 2014. 21:06

Hajduk je uradio puno posla u Europi, dva protivnika eliminirao, osigurao i treći inkas, zadovoljio je svoje osnovne apetite, ali to ne znači da treba – stati. Sad kad je u Kijevu, misli lete prema Irskoj...

U Dundalku je bio grč što ako se ispadne na prvoj skalini, to bi bio krah cijele sezone a da nije ni počela. U Karagandyju je bilo povuci-potegni, zar da ih eliminira ovakav Šahter i još je u Kazahstanu bilo 2:4...

Sad je ozračje kudikamo mirnije, Dnjipro je favorit i to je – Hajdukova šansa. A Hajduk odjednom igra dobro. A ništa ne mora. Sve što uradi, dobro je.

Hajduk se kompletirao, nije nikoga prodao. Još. Gura se uloga favorita Dnjipru koji ima svoje probleme, poznati su. Te moraju u Kijev, te nemaju Konopljanke i Matheusa. Sve to zna i zbraja Igor Tudor, pa je i on nekako mirniji u nastupu...

Darovao nam je svojih nekoliko minuta na aerodromu Žuljani, da se ne otvara previše na službenom pressu, na "Olimpijskom" stadionu, ne moraju sve Ukrajinci čuti.

- Raspoloženje je dobro, želimo zadržati dobar momenat, iskoristiti ga maksimalno. Dnjipro je pak apsolutni favorit – to je taj lajtmotiv splitskih "bijelih" što ga i Tudor servira. No, u dubini duše kuca hajdučko srce:

- Ali svi smo optimisti i nestrpljivi da počne!

Koji su Hajdukovi koridori uspjeha, pitamo?

- Nema tajne, to je naš zajednički put što ga gradimo godinu i pol - voli Tudor o tome pričati uopćeno. Pa ni rezultat ne spominje, nego po svoju:

- Nemojte me pitati o rezultatu, što bih želio. Nikad ne razmišljam na taj način. Nego da odigramo dobro.

To je Tudor. Takav je bio i nakon Kantride i u Karagandyju. Malo smo ga "otvorili" pitanjima o - Dnjipru.

- Naravno da smo ih dobro snimili, mislim da znam njihovih devet od deset. Ne, neću vam reći koji su to... Eto, dilema mi je možda tko će njima na lijevo krilo, možda Bartulović. Imaju pojedinačnu kvalitetu, taj Bruno Gama je odličan igrač, a to što nema Konopljanke za nas je dobra stvar. Ali tu su i Rotan, Kalinić, Zozulja – Tudor sve zna o Dnjipru.

Kravčenko ili Kankava, pitamo ga, a on nas je pogledao da nije bilo potrebe očekivati odgovor. Ipak, nastavljamo:

Euforija vam se valja, htjeli to ili ne. Koliko će biti publike u revanšu u Poljudu, koliko se novca može zaraditi ulaskom u Europsku ligu, lova leži na travi, milijuni, samo se, kao, treba sagnuti...

- Znam, sve pratim i vidim. Pumpanje mi se nikako ne sviđa, jer je Dnjipro apsolutni favorit, momčad koja je redovito u Europi s odličnim rezultatima. To nije fraza. U nas se lako stvori euforija. Da se razumijemo, ja vjerujem u našu šansu, to je sigurno! Igrat ćemo našu prepoznatljivu, agresivnu i hrabru igru. Koliko će to biti dovoljno, pokazat će teren.

Na pressici je Ukrajincima Tudor uglavnom hvalio momčad Dnjipra, komplimentirao im.

- Gledao sam četiri utakmice Dnjipra, izraziti su favoriti. Ali, imaju mane i vrline. A mi ćemo te mane nastojati iskoristiti.

Hoćemo li vidjeti sutra Milevskog u igri, bilo je pitanje svih pitanja u napučenoj press-sali.

- On je klasa, ali nije još na maksimumu. Ako nastavi kako do sada radi, brzo ćemo vidjeti pravog Artjoma.

Dosad treneri nisu mogli ukrotiti niti izaći na kraj s Milevskim, kako vama uspijeva?

- Doživljavam ga kao dobrog momka, apsolutno se profesionalno ponaša – odgovorio je Tudor.

Kako se osjećate u Kijevu?

- Osjećamo se izvanredno i mislimo samo o nogometu.

Hajdukov sastav kuvertiran je s dvoboja protiv Zadra. To je i danas "idealnih 11".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 07:39