Ranko Šuvar/CROPIX
DINAMO - ZAGREB 6-0

Dinamo se poigrao s očajnim Zagrebom, Alispahić, Sammir i Leko zablistali eurogolovima

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. kolovoz 2012. 13:21

Ispremiješana Dinamova momčad s jedne i izuzetno motivirani Zagreb s druge strane, tri dana prije Maribora. Nisu jednom takve utakmice producirale iznenađenje u Maksimiru, uostalom, i Ante Čačić priznao je da se boji ove utakmice, da bi to mogla biti "nagazna mina".

Međutim, Dinamo nije dao da se dogodi nešto nepredviđeno. Od prve su minute Modri krenuli po vodstvo, napadali i dominirali, tu i tamo Zagreb je pokušao zaprijetiti preko Abdurahimija, Šovšić je na trenutke bio kreativan, Zadro je pokušao izdaleka. Na semaforu je malo više od pola sata stajalo 0:0, no to je više bila "zasluga" Dinama nego Zagreba. Jer, promašio je Ibanez iz slobodnog udarca, promašio je jednom i Beqiraj kojem je pobjegla lopta u ključnom trenutku, a najviše se ispromašivao Duje Čop. Prvo mu je jalovi udarac iskosa obranio Vidaković, a u drugoj ga je akciji prešao, imao pred sobom praznu mrežu, ali je nije pogodio. Nije to bila njegova večer, kad su pogoci u pitanju. Ipak, pogodak je visio u zraku, Dinamo je nagoviještao "bogatu berbu". Onda se otvorilo.

1:0 - Alispahić

Ibanez je sa, jučer svoje, desne strane ubacio pred gol, Pavlović je odbio glavom. Na 25 metara od gola našao se Mehmed Alispahić, sjajno opalio i pogodio mrežu. Vrhunski pogodak Alispahića, koji gotovo svaki put kad dobije priliku, od prve minute ili s klupe, ponešto napravi.

Nije se dugo čekalo na povećanje vodstva.

2:0 - Vida

Praktički u sljedećoj akciji uslijedio je i drugi gol. Sammir je izveo korner, a Vida na prvoj vratnici iskoristio pomutnju u Zagrebovoj obrani i glavom zakucao loptu u mrežu. Vidi je to već treći pogodak ove sezone, dva je zabio u Europi, doista dobra statistika za stopera.

U tom je trenutku, ako je dotad i bilo ikakvih dvojbi, postalo jasno da Zagreb ovdje nema što tražiti niti se ičemu nadati. Dinamo dobar, angažiran i što je najvažnije siguran i efikasan. Bez većih padova u igri, to je ono što je Čačić dosad tražio.

3:0 - Sammir (11 m)

Razbijeni Zagreb nije uspio ostati na dva "metka" u mreži. Sad je Čop odlično proigrao Beqiraja, on je prošao Vidakovića koji ga je srušio, a sudac Pristovnik pokazao je na bijelu točku. Pokazujući na jedanaesterac Pristovnik se poskliznuo i pao, nasmijavši maksimirske tribine. Šesti kazneni udarac za Dinamo u šest kola Sammir je pretvorio u svoj šesti pogodak ove sezone. U osam minuta Dinamo je potpuno razmontirao Zagreb.

Rezultatski najuvjerljivije Dinamovo prvo poluvrijeme ove sezone, Sammir je mogao zaključiti i još jednim pogotkom. Povratnu loptu uputio je prema vratima, Vidaković je obranio. Na odmor su Modri otišli već s tri osvojena boda, misli su već tada bile potpuno usmjerene Mariboru. Ali, nije Dinamo niti tu stao, već u 55. minuti povećao je vodstvo.

4:0 - Sammir

Sammir je sinoć bio iznimno nadahnut, okrunio je to svojim sedmim golom u šest kola. Prekrasan potez, na povratnu je loptu sa 20 metara pogodio rašlje, Vidkaović je samo promatrao loptu. Ovakav Sammir od sinoć još je jedna dobra vijest za Antu Čačića uoči Maribora.

5:0 - Beqiraj

Nastavili su Modri trpati, u listu strijelaca upisao se i Beqiraj. Sammir i Alispahić dobro su pokrenuli akciju, Ibanez dodao, Vidaković se negdje izgubio, a Beqiraj praktički sa 16 metara pogodio praznu mrežu.

Dinamov trener dobio je u ovoj utakmici sve što je htio. Odmorio je neke standardne igrače, razigrao neke nove, a uz to i lagano došao do još jedne pobjede. Sve je spremno za utakmicu u Mariboru i odlučujuću borbu za Ligu prvaka. Zagreb je, definitivno, bio dobrodošao protivnik uoči tako važnog susreta, genijalan za "bildanje" samopouzdanja, koje teško može biti veće no što jest. Pjesnici su opet pokazali premalo, premda će neki reći da nisu zaslužili dno ljestvice, večeras nisu ponudili baš nijedan za nadu u spas prvoligaškog statusa. Šest kola, šest poraza, bez obzira što nije sramota izgubiti od ovakvog Dinama, u Kranjčevićevoj se moraju dobro zamisliti.

6:0 - Leko

Dinamovu je priču završio Jerko Leko prekrasnim pogotkom. S 25 metara iskosa pogodio je suprotne rašlje. Na zabija često, ali kad zabija onda su to eurogolovi. Uz trijumf nad Lokomotivom proljetos također 6:0, ovo je najveća Čačićeva pobjeda na Dinamovoj klupi.

DINAMO - ZAGREB 6-0 (Alispahić 33, Vida 36, Sammir 40-11m, 53, Bewiraj 65, Leko 87)

Utakmica je završena!

87. minuta - Treći fantastičan pogodak iz daljine. Ovaj put je odapeo Jerko Leko i s lijeve strane pogodio sami kut Vidakovićeva gola.

65. minuta - Vidaković je pokupio Ibaneza na 20-ak metara, sudac opravdano pustio prednost, a Beqiraj pogodio praznu mrežu za 5-0.

53. minuta - Sammirov trenutak inspiracije! Brazilac je s više od 20 metara pogodio sami kut Vidakovićeva gola.

48. minuta - Zadro je potegnuo s desetak metara iskosa, ali nije bio precizan.

Istra 1961 je u Puli pobijedila Split s 1:0 pogotkom Ottochiana u 24. minuti. Susret je na stadionu Aldo Drosina pred 1.000 gledatelja vodio Bruno Marić iz Daruvara.

Susret šestog kola Prve HNL Cibalia - Zadar završio je bez golova. Susret je na stadionu u Vinkovcima pred 1.000 gledatelja vodio Duje Strukan iz Splita

Gotovo je prvo poluvijeme.

44. minuta - Vidaković je obranio Sammirov udarac iz blizine.

40. minuta - Vidaković je pokupio Beqiraja, penal za Dinamo! Sammir je siguran izvođač.

36. minuta - Sammir je izveo kornera, a Vida je bio na prvoj vratnici i glavom iz blizine vjerojatno osigurao Modrima bodove.

33. minuta - Dinamo je došao u vodstvo eurogolom Mehmeda Alispahića. Zagrebaši su očistili jednu situaciju ispred svog gola, odbili loptu na više od 20 metara, ali tamo ju je dočekao Alispahić i 'bombom' pospremio u mrežu.

25. minuta - Kakav promašaj Čopa! Sammir ga je gurnuo u čistu šansu, Čop je zaobišao vratara i kada su svi već počeli slaviti, Trogiranin je promašio prazan gol!

22. minuta - Vida je blokirao ubačaj Abdurahimija, a odbijenu loptu Kelava je jedva odbio u korner.

18. minuta - Zadro je pokušao centrirati s desne strane, lopta je išla pod samu gredu, ali Kelava se ispružio i spasio čisti gol.

14. minuta - Najbolja šansa utakmice. Alispahić je na lijevoj strani pronašao Čopa, koji je pucao s 12 metara, ali Vidaković je vrlo dobro obranio.

13. minuta - Nova kontra Zagreba, ali udarac Vojtuša jedva je došao do Kelave.

Nakon prvog poluvremena Cibalia i Zadar igraju bez golova.

Nakon prvog poluvremena susreta šestog kola Prve HNL Istra 1961 vodi u Puli protiv Splita 1:0.

11. minuta - Zagreb je s četiri igrača krenuo u kontru, ali Abdurahimi je bio sebičan i dobra situacija je propala.

7. minuta - Beqiraj se sam sjurio na vrata Zagreba, ali vratar Vidaković je ipak prvi stigao do lopte

7. minuta - Ibanez je iz slobodnog udarca s 18 metara pucao metar od gola.

Utakmica je počela!

DINAMO: Kelava - Vida, Tonel, Šimunić, Pivarić - Calello, Alispahić - Čop, Sammir, Ibanez - Beqiraj;

ZAGREB: Vidaković - Barišić, Pavlović, Štiglec, Bevab - Pelaić, Zadro, Abdurahimi, Šovšić, Vojtuš - Medić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 18:57