LUIS IBANEZ

'Neće se ponoviti priča iz prošle sezone, Porto i Dinamo su naša velika prilika'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. rujan 2012. 18:45

Luis Ibanez stigao je na razgovor s novom Dinamovom akvizicijom, Čileancem Bryanom Carrascom.

- Reci novinaru 'dobar dan prijatelju’... - kazao je Ibanez Čileancu

Carrasco je na tečnom hrvatskom izgovorio te riječi. Bez greške.

- Učim ga hrvatski od prvog dana. Uzeo sam ga 'pod svoje’, da mu ne bude teško kao što je bilo meni kad sam došao u Dinamo. Nisam imao nikoga za razgovor, jedino sam mogao komunicirati s Brazilcem Carlosom koji je natucao španjolski. A i sam sam znao malo portugalskog - pričao nam je Ibanez dok se Carrasco samo smješkao.

Tako su Luis i Bryan vrlo brzo postali prijatelji. Valjda će i ostati. Jer, na predstavljanju u Maksimiru Carasco je kazao kako je njegova pozicija baš ona koju igra Ibanez!

- Dobro, nije to moja prava pozicija. Ali mi dobro ide.

Ima li Dinamo bilo kakve šanse u ovoj skupini Lige prvaka s Portom, Dynamom iz Kijeva i PSG-om? Ili će se ponoviti priča iz prošle sezone?

- Neće se ponoviti priča iz prošle sezone. Bilo nam je to vatreno krštenje u Ligi prvaka, imali smo jaku skupinu s Realom, Lyonom i Ajaxom. Ove sezone imamo veće šanse jer protivnici, bez obzira što su moćni, ipak nisu tako veliki kao oni prošle godine. Moramo biti samouvjereni, vjerovati da se mogu osvajati bodovi. Osobito u Maksimiru.

Protiv kojeg suparnika Dinamo može uzeti bodove?

- Po mom mišljenju naša prilika su Porto i Dynamo iz Kijeva! U Maksimiru možemo pobijediti jedne i druge. U PSG-u ima mnogo velikih zvijezda, makar je zanimljivo da dosad nisu pokazali previše toga u francuskom prvenstvu. Posebno pratim PSG jer tamo igraju Lavezzi i Pastore koji su vrhunski igrači. O Ibrahimoviću i Thiagu Silvi ne treba niti pričati, oni su među top igračima svijeta.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 16:44