Damir Krajac / CROPIX
DOMAGOJ VIDA

Modri branič siguran u Ligu prvaka: 'Čini mi se da će biti lakše nego u Zagrebu...!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. kolovoz 2012. 11:09

On je jedan od onih neupitnih, oko kojega će i “mješovita” maksimirska publika složiti kompromis. Domagoj Vida je čovjek bez kojega se ne može, najstandardniji čovjek u Čačićevoj eri.

- Jednom nogom smo unutra, nekome će zvučati čudno, ali možda je bolje ovih 2:1 nego lanjskih 4:1 protiv Malmöa. Tada smo se opustili, sada nećemo. Pokazali smo da smo bolja momčad od njih, imali smo bolje šanse, gredu, dobili nesretan gol. Imali su i oni šanse, slažem se, ne kažem da će biti lak zalogaj, ali mi samo trebamo igrati svoju igru, vjerovati u sebe i sve će biti u redu - govori Vida.

Kako će Dinamo izgledati u Mariboru?

- Oni su dobra momčad, ali mi smo bolji, to smo i pokazali. Igrat će pred svojim navijačima, tražit će taj gol, morat će se otvoriti, ići na pobjedu. I tu vidim našu šansu, nećemo se braniti, idemo po pobjedu. Nekako mi se čini da će biti lakše nego u Zagrebu.

Međutim, ne možete demantirati da i Dinamo prima mnogo golova ove sezone, više nego lani?

- Ne možemo pobjeći od statistike, ali kakve golove primamo. Da ne izazivam sad nešto, zabili smo ga protiv Ludogoreca u 97. minuti, a onda ga protiv Maribora primili smiješno, prešla čovjeku preko noge lopta. Ne treba nikoga tu kriviti, neki pehovi se događaju. Ipak, uz sve to, pobjeđujemo, to je najvažnije, s ovim trenerom nismo izgubili.

Kako Vida podnosi ovaj ritam, utakmica je svaki treći dan?

- Dobro sam, sve je sa mnom u redu, možda malo umoran. Puno sam utakmica igrao, imao malo odmora nakon Eura. No, ima u meni snage, kažem, potrudit ću se da gledate još boljeg Vidu.

Vjerujemo da ćemo gledati, ako ne ode u Lazio?

- Sretan sam tu, Dinamo je vrhunski klub, Zagreb grad, momčad je odlična. Želim opet s Dinamom uzeti dvostruku krunu, osvojiti sve i igrati Ligu prvaka!

Znači da sigurno ne idete?

- Ne idem nikamo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 06:21