Split, 131110. Stadion RNK Splita Prva HNL, 15. kolo, utakmica izmedju RNK Split i NK Dinamo Na fotografiji: Fatos Bequiraj.Foto: Ante Cizmic / CROPIX
 Ante Cizmic / CROPIX
SPORNI POGODAK

Dinamo prošao najteže gostovanje, Adrian Calello zabio prvi pogodak u karijeri!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. studeni 2010. 14:16

Samo nekoliko sati nakon pobjede nad Lokomotivom bio je Hajduk na bod zaostatka za Dinamom. Modri su se na +4 vratili pobjedom nad Splitom u Parku mladeži, a tri boda donio im je svojim prvim pogotkom u dresu Dinama, ali i uopće u profesionalnoj karijeri, Adrian Calello u 51. minuti utakmice.

Halilhodžićeva momčad superiornije je krenula. Prvih desetak minuta gravitirala je prema golu Vukovića, imala mnogo veći posjed lopte i tada se činilo da će sudar na Parku mladeži biti jednosmjerna ulica. Međutim, što su minute protjecale, Split je polako počeo hvatati konce te uspostavljati ravnotežu na travnjaku.

Prvi udarac prema golu uputio je Igor Bišćan, tek u 18. minuti loptu je pogodio glavom, ali bilo je to neprecizno. Dvije minute kasnije Modri su stvorili izglednu priliku najbolju u prvom poluvremenu. Sammir se odlično oslobodio svojih pratitelja, odigrao dupli pas s Beqirajem, našao se na sedam-osam metara od gola, desnom nogom ciljao suprotni kut, ali je vratar Vuković spektakularno obranio. Bila je to jedina prava prilika Halilhodžićeve čete u prvih 45 minuta.

A onda je slijedio splitski uragan. Prvo je Bućan u 32. minuti sjajno probio stranu, ušao u šesnaesterac, opalio u suprotni kut, a lopta je prošla tek nekoliko centimetara pokraj Kelavine vratnice.

U 35. minuti Split je imao priliku utakmice. Lopta je nabačena u kazneni prostor, pogodila je Tonela, krenula prema golu, Kelava ju je uspio odbiti, ali samo do Predraga Šimića koji s nekoliko metara uspijeva promašiti. Svi na tribinama primili su se za glavu, gotovo je nevjerojatno što je Splitov veznjak uspio promašiti. A već početkom nastavka Modri su poveli prvim pogotkom u karijeri Argentinca Adriana Calella.

Badelj se na vrhu kaznenog prostora, oslobodio čuvara Budiše i poslao loptu na desnu stranu. Tamo je natrčao Calello i s nekih 13 metara odlično pogodio bliži kut pored Vidića i nemoćnog vratara Crvenih Vukovića.

Split je odgovorio u 56. minuti. Vitaić je spustio za Serdarušića, on mu je vratio loptu, a Vitaić je pokušao u 56. minuti iz voleja sa sedam metara iskosa, no nije bio precizan. U 65. minuti Chago je poslao dobru dubinsku loptu za Bequiraja, koji se sjurio prema vratima domaćih. Ipak, Vuković je bio koncentriran i bacio se Kosovaru pod noge i čisto mu odnio loptu.

Bequiraj je ubrzo još jednom sjajno prošao, lakoćom je pretrčao Milovića i pucao s desetak metara s desne strane, ali je Vuković i ovaj puta dobro reagirao i zaustavio njegov udarac. Posljednju priliku za Crvene vragove propustio je Obilinović, ali Kelava je bio siguran.

Poslije zadnjeg sučevog zvižduka igrači su nervozu iskazali međusobnim uvredama i naguravanjima, ali brzo su strasti ohlađene pa nije bilo nikakvih ozbiljnih posljedica.

SPLIT - DINAMO 0-1

SPLIT: Vuković - Radnić, Milović, Vidić, Budiša - Lojić, Pr. Šimić - Bučan, Vitaić, Serdarušić - Golubović.

DINAMO: Kelava - Etto, Bišćan, Tonel, Cufre - Chago, Calello - Badelj, Sammir, Sylvestr - Beqiraj.

Završeno je prvo poluvrijeme

Kraj utakmice!

89. minuta - Kakve dvije prilike za Split. Nakon ubačaja Golubovića, Obilinović je odlično pucao glavom, ali Kelava sjajnim refleksom spašava Dinama. Nakon kornera, Budiša je ispred sebe imao prazan gol, ali malo je zakasnio.

83. minuta - Obilinović je sa 35 metara pucao kroz šumu nogu, ali lopta je prošla pokraj stative.

78. minuta - Nakon ubačaja iz slobodnog udarca, stvorila se velika gužva ispred Vukovića, ali Bišćan nije uspio loptu gurnuti u mrežu.

70. minuta - Beqiraj danas igra odlično. Ovaj put je zaobišao Vidića, pucao s desne strane, ali Vuković je dobro obranio.

65. minuta - Chago je izbacio Beqiraja, ali je vratar Vuković ipak bio bliži lopti.

56. minuta - Split je zamalo ekspresno izjednačio. Serdarušić je prbacio gostujuće branice, a usamljeni Ante Vitaić s šest metara iskosa pogodio je - vanjski dio mreže.

52. minuta - Split je matirao čovjek od kojeg su domaći vjerojatno najmanje strahovali. Argentinac Calello postigao je prvi pogodak u karijeri. Badelj mu je spustio loptu, a Argentinac je s desetak metara pogodio bliži kut Vukovića. Splićani su žestoko protestirali jer je Badelj prije asistencije očigledno igrao rukom...

44. minuta - Lijepo se zagradio Beqiraj, ali sa 20-ak metara pucao je 'nebu pod oblake'

35. minuta - Što je sada promašio Predrag Šimić! Kelava mu je spustio loptu na pet metara od gola, a Šimić umjesto da je lagano smjesti u nebranjenu mrežu, odlučio je potegnuti svom snagom, te je promašio okvir. Mogli bi crveni dugo sanjati ovu šansu...

32. minuta - Najbolji prilika Splita. Bućan se othrvao svim napadima modrih braniča, i sa desetak metara malo iskosa pucao metar od vratnice.

27. minuta - Šimić je pronašao Golubovića, koji je bio sam ispred Kelave, ali pucao je iz prve glavom, tako da taj pokušaj i nije bio preopasan.

21. minuta - Nezaustavljivi Sammir napravio je pravi slalom kroz splitsku obranu, odigrao dupli pas sa Beqirajom, ali Brazičev udarac iz blizine sjajno je obranio Vuković.

18. minuta - Sammir je nabacio iz slobodnog udarca s desne strane, a Bišćan je pucao glavom pored vrata.

10. minuta - Igra se dosta žustro, ali bez prilika. Dinamo ima puno više loptu u nogama, a Split se, čini se, orijentira na kontranapade. Jedanput je gostujućoj obrani pobjegao Golubović, ali pomoćni sudac je pokazao zaleđe. Sumnjiva odluka...

Utakmica je počela!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 10:37