Split, 131110. Stadion RNK Splita Prva HNL, 15. kolo, utakmica izmedju RNK Split i NK Dinamo Na fotografiji: verbalni sukob Ivana Kelave i Andrije Vukovica. Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX
VRUĆE U PARKU MLADEŽI

Navijači vrijeđali, Mamić se hvatao za spolovilo, Splićani bijesni: 'Ovo je bio masakr!'

Naravno da je bio prekršaj kod gola kojeg nam je Dinamo zabio, pa i Zdravko Mamić bi iz svečane lože to sudio - kazao je vratar Splita Andrija Vuković
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 13. studeni 2010. 23:42

Burno je bilo oko svečane lože i na ulazu u tunel po završetku utakmice. Gnjevni navijači svoj su bijes usmjerili prema Dinamovu izvršnom direktoru Zdravku Mamiću. Salve pogrdnih izjava krenule su prema njemu, a ovaj se samo s tri boda u džepu smješkao te se u nekoliko navrata uhvatio za spolovilo pokazujući što misli povicima perifernih mu navijača Splita.

- Bili smo prepuni motiva, željeli smo ovu utakmicu pobijediti, ali uz ovakvo suđenje to je bilo jako teško. Motiv nam tako nije ništa značio. Imao sam tu šansu gdje sam glavom pred kraj skoro zabio gol, ali to je sada najmanje važno, važno je da smo ostali bez svih bodova u utakmici u kojoj smo bili i više nego ravnopravni suparnik – kazao je napadač Splita Romano Obilinović.

Razočaran porazom bio je i Frane Lojić:

-Znali smo i prije ovog susreta da ovdje možemo bodovno samo profitirati, a da nam je ključna utakmica iduća protiv Rijeke. Naše su misli već sada usmjerene prema toj utakmici, no ostaje nam itekako gorak okus zbog ovog poraza i načina na koji smo ostali bez bodova – kazao je Lojić.

Najrječitiji bio je vratar domaćih Andrija Vuković. On svoj gnjev nije ni mogao ni želio zadržati.

-Svašta sam u životu doživio, ali da nam ovako sude na domaćem terenu, to prelazi mjeru dobrog ukusa. Prolazili smo svi zajedno u klubu kroz Treću i Četvrtu ligu, Drugu ligu, živjeli smo za ovakve utakmice, a onda nas suci ovako masakriraju. Naravno da je bio prekršaj kod gola kojeg nam je Dinamo zabio, pa i Zdravko Mamić bi iz svečane lože to sudio – kazao nam je Vuković.

U tom trenutku pored njega prošao je suigrač mu Goran Radnić.

-Jesi vidio da je bila ruka igrača Dinama prije nego su nam zabili gol – dobacio je u prolazu.

Pokušali smo uzeti i poneku izjavu igrača Dinama, ali endemski su među njima rijetki oni koji znaju progovoriti poneku hrvatsku riječ, a onaj kojemu je jezik Lijepe naše čak materinski, Igor Bišćan, samo je dobacio:

-Reći ću nešto poslije – rekao je plavokosi branič.

Kad poslije? Valjda kad idući put budu dolazili na Park mladeži.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 00:32