WELLNESS NA JADRANU

DINAMO NA KORNATIMA 'Ako ponovimo Petrolul, na Poljudu neće biti problema!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. kolovoz 2014. 22:55

Veselo je bilo u Maksimiru nakon pobjede nad Petrolulom i plasmanom u Europsku ligu , a sjajno raspoloženje nastavljeno je i danas na Kornatima. Ne kamen, već cijela planina pala je s leđa svih u plavom klubu, teret ostanka u Europi bio je ogroman, silan, pretežak... Zamislite da su Modri ostali bez jeseni na klupskoj starokontinentanoj sceni prvi put nakon 2007. godine... Bio bi to strašan udarac.

Nastaviti niz

U maksimirskoj šumi, zapravo na Kornatima, jer je trenutačno Dinamo na toj lokaciji, vlada mir i dobro nakon ostanka u Europi. Zaboravljen je poraz od Aalborga, čak se više ne govori ni o onoj izgubljenoj dobiti od 10 milijuna eura zbog izostanka Lige prvaka, gleda se prema naprijed. Trener Zoran Mamić dobio je “sve vrijeme svijeta” za uigravanje momčadi, stariji brat mu nije postavio nikakav imperativ prezimljavanja u Europi, ako bude na vrhu HNL-a, Zoki je miran do početka sljedeće europske sezone.

Naravno da su sad sve misli usmjerene na derbi s Majstorima s mora. Nakon trijumfa protiv Petrolula, Dinamo želi nastaviti niz, usred Dioklecijanova grada nokautirati velikog suparnika. Prije nego što su otisnuli na kupanje i team building, plavi dečki su razgovarali o Hajduku.

- Čeka nas teška utakmica na Poljudu, znate i sami kakvo je dolje okruženje. Opet će biti pun stadion, 30 tisuća ljudi. To će biti veliki motiv za Hajduk, ali i za nas. Bučno navijanje za Hajduk je i nama vjetar u leđa, volimo igrati u takvoj atmosferi. Idemo po pobjedu, po tri boda, po ono što je naše - kazao nam je Arijan Ademi, koji ima problema s nogom, dobio je jak udarac protiv Rumunja, ali se nada da će sve biti u redu do ogleda s Hajdukom, te da neće morati izostati zbog ozljede.

Ognjen Vukojević će na temu Hajduka kazati da se nada punom Poljudu i dobroj utakmici, te napominje: - Želim da se nakon utakmice govori samo o nogometu. Ne bih htio ništa najavljivati, osim da Dinamo na Poljud ide odigrati dobro.

Idemo se boriti

Mladi i sve bolji stoper Jozo Šimunović pak ima ovakvo mišljenje: - Ako na Poljudu ponovimo igru kao protiv Petrolula, neće biti nikakvih problema. Idemo se boriti na Poljud, želimo pobjedu pred Hajdukovim navijačima...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 05:00