ZDRAVKO MAMIĆ

'Dignuo bi Hrvatsku na noge, ali ja sam svoje proslavio... Idem doma, jako me bole leđa'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 16. studeni 2011. 12:21

Prvo su iz svečane lože počeli curiti političari. Nismo se previše začudili, jer kada se pobjeđuje, Hrvatska je u Maksimiru neodoljiv magnet za populiste svih vrsta.

Vidjeli smo tako Radimira Čačića, ali i Miroslava Rožića. Nema sumnje, skupljaju se lagano poeni za izbornu kampanju. Iako, prvi je sigurni pobjednik, a ovaj drugi ima izglede na izborima poput glinenoga goluba na streljani. Barem tako tvrde ankete...

Malo kasnije, s visina se među obične smrtnike spustio i Vlatko Marković.

- Apsolutne čestitke Slavenu Biliću i stručnom stožeru. Bilo je izvanredno. Ma znate, najvažnije je da idemo tamo gdje nam je i mjesto - kazao je Vlatko Marković koji je pitanje “je li vam pao kamen s leđa” protumačio kao provokaciju:

‘Nije Vlatko jučer rođen’

- Pa nije Vlatko Marković jučer rođen da bi njemu padao kamen sa srca.

Na dan utakmice spominjala se mogućnost da bi se mogao oprostiti od HNS-a nakon Eura.

- Rekao sam vam i prije da ću otići kada to ja budem htio.

A onaj tko će imati utjecaj na promjene u vrhu HNS-a nije krio zadovoljstvo.

- Ja sam svoje proslavio nakon prve utakmice. Sada idem doma jer me bole leđa, ali beskrajno sam sretan - smijao se Zdravko Mamić, i otkrio kako nije sumnjao u plasman Hrvatske na Euro.

Šest mjeseci planiranja

- Pa, sjećate se da sam nakon ždrijeba rekao da ćemo preći Tursku kao plitak potok. Ali, sada treba uživati. Sada imamo šest mjeseci da planiramo s kim ćemo igrati, koga ćemo dobiti... Ovo je večer kada bih htio dignuti cijelu Hrvatsku na noge, i da sve gori - završio je Mamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 00:30