NIKO KRANJČAR

'Samo da ne izvučemo Španjolsku, pa cijelu utakmicu ne bi se sastao s loptom'

Vratili smo se iz mrtvih. Najviše mi je drago zbog Bilića, kojem je bilo najteže. Moram reći - činilo se da se rušio mit koji je stvoren oko reprezentacije, kaže Pletikosa
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 16. studeni 2011. 15:56

Naši su se reprezentativci nakon utakmice i prolaza na Euro okupili na centru igrališta, zagrljeni i u transu optrčali su počasni krug i pozdravili navijače.

Nakon što su ušli u svlačionicu, u njoj su se u slavlju zadržali još čitavo, treće poluvrijeme. I ispod tuša veselje i slavlje. Euforija je tek nakon završetka druge utakmice izašla na vidjelo.

Prvi su iz utrobe stadiona izašli Niko Kranjčar, Dujmović i ostali igrači koji nisu igrali u uzvratu. Niko je bio nasmijan i presretan:

- Nisam se mučio gledajući utakmicu, znao sam da je posao već obavljen i da će dečki rutinski sačuvati prednost.

Na pitanje koga bi volio u skupini na Euru, Niko je prvo lakonski rekao - svejedno mi je, no nakon dodatnih potpitanja bio je iskren:

- Naravno da ne želim Španjolsku jer onda ne bih vidio loptu cijelu utakmicu.

Svi su igrači redom ponavljali priču o tome kako je pobijedilo njihovo zajednštvo. Joe Šimunić bio je pomalo zajedljiv:

- Idemo sad malo slaviti, zaslužili smo. Nek’ slave i svi hrvatski navijači koji su vjerovali u nas. Bilo je i onih drugih, i to me činilo tužnim. Vidjet ćete, tek ćemo na Euru biti pravi.

Stipe Pletikosa poručio:

- Vratili smo se iz mrtvih. Najviše mi je drago zbog Bilića, kojem je bilo najteže. Moram reći - činilo se da se rušio mit koji je stvoren oko reprezentacije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 02:34