ADEMI ODUŠEVIO IZBORNIKA

Debitirao za Vatrene: 'To je bio moj san. Igrati protiv Srbije? Tko to ne bi poželio!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. veljača 2013. 12:56

Arijan Ademi postao je jedan od ključnih igrača Dinama. Defenzivni veznjak iznimno je napredovao u posljednjih godinu dana, nakon što se vratio s posudbe u Lokomotivi koracima od sedam milja je koračao prema zvijezdama. Koje je dostigao nastupom u Londonu protiv reprezentacije Južne Koreje.

- Definitivno, to je bio moj dosadašnji vrhunac karijere! - kaže Ademi

Vratilo mu se na najbolji mogući način. Bili smo s Ademijem u Turskoj na pripremama Dinama kad je saznao da je dobio pozivnicu Igora Štimca. Nije znao što bi od sreće.

- Bilo je sjajno u Londonu, tako sam ponosan što sam nastupio za Hrvatsku. Velika je to čast, ali i veliko nogometno i životno zadovoljstvo. Ostvario sam svoj san. Naravno, ne mislim tu stati, moram iz dana u dan biti sve bolji, stalno se dokazivati kako bih dobivao nove pozivnice. Biti među takvim velikim igračima je fenomenalno.

Veli da su ga baš svi sjajno prihvatili...

- Atmosfera u reprezentaciji je upravo fantastična, tako su me sjajno prihvatili svi, imam osjećaj kao da sam tu bio već 100 godina. Jako je bitno kad te tako dobro prihvate, kad ti daju podršku, odmah se uklopiš, sve je lakše i jednostavnije.

Priznao je da ga je pri ulasku na travnjak pomalo tresla trema.

- Jest, bilo je malo treme. Ne debitira se svaki dan za reprezentaciju. Međutim, čim sam ušao na teren, trema je iščeznula i sve je bilo onako kako treba biti. Zadovoljan sam svojim nastupom, mislim da je bilo O.K.

Što vam je nakon utakmice kazao Igor Štimac?

- Rekao mi je da samo nastavim ovako, da dobro radim i treniram.

Sada slijedi Srbija. Očekujete li novu pozivnicu, možda i koju minutu na travnjaku?

- O svemu odlučuje izbornik Štimac. U dresu Dinama dat ću sve od sebe kako bih zaslužio poziv, sad sam pun adrenalina i želje da svakim danom budem što bolji, da se dalje usavršavam, da budem stalni reprezentativac. Zaigrati protiv Srbije? Uh, tko to ne bi poželio!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 02:26