Boris Kovačev/ CROPIX
NEVIĐENA NAVALA

MAKSIMIR RASPRODAN! HNS potvrdio da je u nekoliko sati prodano svih 24.000 ulaznica!

Za klub navijača Uvijek vjerni namijenjeno je oko 3.500 karata, a za sve ostale navijačke udruge zajedno (BBB, Armada, Torcida, Kohorta...) otprilike 1.500
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. veljača 2013. 08:10

NOVO: SVE ULAZNICE SU RASPRODANE

Na 24 prodajna mjesta Tisak Medie diljem Hrvatske, od kojih je šest u Zagrebu, te na web stranici Hrvatskog nogometnog saveza (www.hns-cff.hr) do 16 sati su prodane sve ulaznica za kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko nogometnog prvenstvo između Hrvatske i Srbije koja će se igrati 22. ožujka u 18 sati na stadionu u Maksimiru.

"Zahvaljujemo navijačima na iskazanom izuzetno velikom interesu za ovu utakmicu. Iskreno nam je žao svih navijača koji nisu uspjeli kupiti željene ulaznice. Ali zahtjevi i želje za ulaznicama koje su višestruko premašivali kapacitet stadiona jednostavno se nisu mogle zadovoljiti i samo su najsretniji i najuporniji uspjeli kupiti ulaznicu. Sve koji su uspjeli doći do ulaznice pozivamo da dođu na Maksimir i svesrdno bodre naše reprezentativce uz sportski respekt prema protivniku, a onima koji nisu bili te sreće pozivamo u fan zone gdje će se organizirati zajedničko gledanje susreta na velikom platnu. Jedna velika fan zona organizirat će se i u krugu stadiona Maksimir," poručili su iz HNS-a.

Za utakmicu je tiskano 35.000 ulaznica po istim cijenama po kojima su bile prodavane i za ostale kvalifikacijske susrete u našoj skupini: tribina zapad dolje 250 kuna, tribina zapad gore i tribina istok po 120 kuna, tribina sjever dolje 70 kuna, tribina sjever gore 50 kuna i tribina jug 60 kuna.

Jedna osoba mogla je kupiti najviše četiri ulaznice, a prilikom kupnje trebala je predočiti osobni identifikacijski dokument koji je izdan u Hrvatskoj, jer navijači Srbije nisi mogli kupiti karte, baš kao što, sukladno dogovoru dva saveza, ni navijači Hrvatske neće moći kupiti ulaznice za utakmicu Srbija - Hrvatska, koja će se 6. rujna igrati na Marakani.

Naravno, da u prodaju nisu puštene sve ulaznice jer su, po najavama iz HNS-a, određeni kontigent trebali sačuvati za organizirane navijačke skupine, bivše i sadašnje reprezentativce, županijske nogometne saveze, klubove, poslovne partnere te goste iz Srbije za koje je u VIP ložama "rezervirano" 150 mjesta o čijoj će popuni odlučiti delegacija Nogometnog saveza Srbije.

Klub navijača Uvijek vjerni dobio je 3.500 karata, dok su sve ostale navijačke skupine u Hrvatskoj dobile 1.500 ulaznica.

Po procjenama u slobodnu prodaju, na 24 mjesta u Hrvatskoj i putem interneta, pušteno je nešto više od 23.000 ulaznica, a redovi navijača pred prodajnim mjestima počeli su se formirati kasno sinoć, dok su se samo rijetki sretnici uspjeli probiti do zagušene službene stranice HNS-a. Od ranog jutra stranicu HNS-a i portala za kupovinu ulaznica navijači su opsjedali tisućama zahtjeva, te im je pristup bio otežan. Iz HNS-a su se na službenoj stranici ispričali svima koji su doživjeli probleme kupujući karte on-line za kvalifikacijsku utakmicu protiv Srbije.

"Činjenica je da za ovaj susret vlada ogroman interes ljudi koji višestruko premašuje kapacitet stadiona u Maksimiru. Unatoč nekim tvrdnjama, serveri nisu pali, ali su radili otežano zbog velike navale. To je potvrdio i HNS-ov povjerenik za karte Nikša Martinac.

Redovi za ulaznice za utakmicu Hrvatska - Srbija

Iako će se 24 prodajna mjesta diljem Hrvatske na kojima će se moći kupiti ulaznice za kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko nogometnog prvenstvo između Hrvatske i Srbije koja će se igrati na stadionu u Maksimiru otvoriti tek u devet sati, redovi navijača koji se žele domoći toga dragocjenog papirića počeli su se formirati i 10-ak sati ranije.

Tako je na prodajnom mjestu u pothodniku zagrebačkog Glavnog kolodvora oko ponoći bilo 200-tinjak navijača koji su pjesmom "kratili" vrijeme do otvaranja blagajne.

Za utakmicu Hrvatska - Srbija ukupno je tiskano 35.000 ulaznica, a one će se moći kupiti putem interneta na službenoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza (www.hns-cff.hr) i u Tisak Media centrima, no veliki je broj već unaprijed bio namijenjen raznim navijačkim udrugama.

Jagma je golema, danas kreće prodaja ulaznica za utakmicu Hrvatska - Srbija (22. ožujka, 18 sati), na internet adresi HNS-a i buticima Tisak Media, zato požurite. Iako je kapacitet oko 35.000, računajući i lože, No, već na stratu problemi. Naime, server koji je trebao osigurati prodaju karata diljem Hrvatske već u strartu je zakazao. Na zagrebačkom Trgu Bana Jelačića navijači koji su čekali od ponoći za dragocjeni komadić papira podivljali su kada im je u 9.00 sati rečeno kako se još malo moraju strpiti jer je server zakazao. Tek nakon 45. minuta server je konačno proradio i prodaja je mogla početi.

Savez je određenu svotu morao izdvojiti za organizirane navijačke skupine, pogotovo KN Uvijek vjerni, igrače sadašnje i bivše, županijske saveze i klubove, sve ostale koji čine nogometnu obitelj i poslovne partnere. U slobodnu prodaju pušta se otprilike 23-24 tisuće karata.

Nije bilo jednostavno raspodijeliti kontingente.

- Razgovarali smo s nekolicinom igrača, vrlo su zadovoljni, nitko nije poslao prigovor na plan koji smo im uputili e-mailom. Dakle, to će biti u tim gabaritima - kazao je Damir Vrbanović, izvršni predsjedinik.

- Nikad se HNS nije tako temeljito pripremio, na kraju svi moraju biti zadovoljni. Jasno da mnogima neće biti ispunjeni maksimalni apetiti, što nije ostvarivo budući da smo dobili 60.000 zahtjeva za ulaznice - istaknuo je Vrbanović, te dodao:

- Mnogi nas zovu i čestitaju što smo išli s tako povoljnim cijenama.

HNS-u svaka čast na tome, to je socijalan potez, rijedak u ovo doba . Za KN Uvijek vjerni namijenjeno je oko 3.500 karata, a za sve ostale navijačke udruge zajedno (BBB, Armada, Torcida...) otprilike 1.500.

Poseban je režim za lože, u njima je 120 mjesta rezervirano za delegaciju Srbije, igrači će dobiti po nekoliko sjedala za užu obitelj, a ostalo se prodaje korporativno, pri čemu je najskuplji paket onaj u kojem je najviše mjesta u loži Maksimir. Dodatno će biti uređen VIP sektor na zapadnoj tribini, tamo će između ostalh biti još 30 gledatelja iz Srbije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 07:39