Poznan, 100612.EURO 2012.Gradski stadion u Poznanu.Utakmica prvog kola skupine C, Europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, izmedju Irske i Hrvatske.Na fotografiji: hrvatski navijaci.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
BEZ PODRŠKE U GOSTIMA

KONAČNA ODLUKA Nema gostujućih navijača na utakmici Hrvatske i Srbije

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. veljača 2013. 16:27

Kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2014. između Hrvatske i Srbije igrat će se bez gostujućih navijača, stoji u službenom priopćenju na stranicama HNS-a.

- U skladu s dobivenim preporukama od FIFA-e i UEFA-e, te nadležnih institucija obje države zajednički je odlučeno da za dvije sljedeće kvalifikacijske utakmice skupine A između Hrvatske i Srbije ne bude organiziranog vođenja navijača gostujućih ekipa. Odluka je bazirana na činjenici da se u oba slučaja radi o utakmicama visokog rizika i zaključeno je da je ovo najbolje moguće preventivno djelovanje. Posebnim Sporazumom između dva saveza, baziranom prije svega na potpisanom Protokolu o natjecanju kvalifikacijske skupine A za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. koji je potpisan u Bruxellesu 23. studenog 2011., definirane su određene specifičnosti sljedećih utakmica. Potpisani dodatni Sporazum između HNS-a i FSS-a bit će istovremeno primjenjivan za obje predstojeće utakmice - stoji na službenim stranicama HNS-a.

Savezi tako u sklopu spomenutih utakmica neće imati potražnju ulaznica za svoje navijače, pa se tako neće niti izdvajati posebne tribine za gostujuće navijače. Goste će tom prilikom predstavljati samo članovi službenih delegacija u ograničenom broju o kojem ć biti postignut poseban dogovor.

Prva utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 22. ožujka u Zagrebu, dok je uzvrat 6. rujna u Beogradu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 03:40