Tea Cimaš / cropix
KRENULO NABOLJE

Darko Bodul: Hajduk bi mi predstavljao izazov, ali Frank de Boer me ne pušta iz Ajaxa!

'Ima puno menadžera koji su nudili svoje usluge. Pitali su za Hajduk i za Crvenu zvezdu. Moj odgovor je bio uvijek isti - Ajaxov sam igrač, ništa ne mogu niti smijem pričati'
Piše: Jure BurićObjavljeno: 26. siječanj 2011. 19:44

Promatrajući europsku nogometnu scenu uočili smo da je Nizozemska jedna od rijetkih zemalja, iako u kojoj “najvažnija sporedna stvar na svijetu” visoko kotira, s vrlo malo hrvatskih predstavnika. Među tim rijetkim Hrvatima je nadareni napadač Darko Bodul (22), nekoliko puta mladi hrvatski reprezentativac, koji igra za drugu momčad Kopljanika. Njegovo ime posljednjih dana i mjeseci bilo je česta tema u rubrikama “transferi”. Spominjalo ga se kao budućeg igrača nekih klubova, među kojima su Hajduk, Red Bull Salzburg, bečka Austria, beogradska Crvena zvezda...

Kakav status imate trenutačno u Ajaxu, ostajete li ili odlazite iz Amsterdama?

- Moja želja i cilj bili su da promijenim sredinu, da odem u klub u kojem ću igrati u najjačoj konkurenciji. Međutim, odlaskom bivšeg trenera Martina Jola situacija se promijenila nabolje. Novi šef, Frank de Boer, stopirao je moj odlazak, rekao mi je da se borim kako bih se nametnuo za mjesto u udarnoj postavi. Mislim da me Frank de Boer cijeni jer me poznaje još iz vremena kad nam je trener bio legendarni Marco van Basten, a on njegova “desna ruka”.

Luis Suarez je na izlaznim vratima, po svemu napušta Ajax?

- Tako se ovdje piše i govori. Liverpool je jedan od vrućih kandidata za kupnju.

U klub se vratio i Dario Cvitanić, iz meksičkog kluba CF Pachuca, gdje je bio na posudbi?

- Ni on još nije načistu što će biti s njim, iako osobno mislim da ga žele zadržati. Cvitanić je odličan dečko, treniramo skupa i često se družimo.

U Hrvatskoj se u nekoliko navrata spominjalo da ćete Hajduk?

- Čuo sam o tome, ali nitko se meni službeno nije obratio iz kluba. Po tom pitanju zvalo me nekoliko novinara iz Hrvatske, ali i menadžera koji su nudili svoje usluge. Pitali su za Hajduk i za Crvenu zvezdu. Moj odgovor je bio uvijek isti - Ajaxov sam igrač, ništa ne mogu niti smijem pričati o prelasku u drugu sredinu unatoč što sam nezadovoljan zbog neigranja. Zainteresirani se moraju javiti klubu.

Što ako nazovu iz Splita?

- Uh, Hajduk i Split su izazov za svakog igrača!

Ladić više ne zove u reprezentaciju?

- Što ja tu mogu? Nedavno su me pitali iz Austrije želim li za njih igrati. Neka, najprije se moram izboriti za mjesto u klupskoj momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 16:37