Tea Cimaš / cropix
RASPUCAO SE

Darko Bodul prvi topnik Austrije - u 6 utakmica 7 puta se upisao u strijelce!

Za HNS-ove je selekcije nastupao od kadetske dobi kao izraziti potencijal skupivši osam nastupa za U19 i jedan za U21-reprezentaciju
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. listopad 2011. 13:41

U dresu Sturma iz Graza, aktualnoga austrijskog prvaka, bivši je hrvatski mladi reprezentativac Darko Bodul napokon proigrao. U subotu je zabio dva majstorska gola Rapidu...

Sastav iz Graza izgubio je na gostovanju u Beču 3-2 nakon što je gubio 3-0. Dva je utješna pogotka za poražene zabio 22-godišnji hrvatski centarfor, koji u posljednje vrijeme igra kao preporođen: trenutačno je na zbroju od sedam postignutih golova u šest posljednjih natjecateljskih dvoboja.

Također je novim dvama pogocima izbio na prvo mjesto ljestvice strijelaca austrijske Bundeslige. Trenutačno ima na kontu šest golova, kao još četvorica drugih igrača. Svoje je golove Bodul, međutim, zabio iz uvjerljivo najmanje nastupa, tek sedam.

- Ovakav je prosjek za napadača jako dobar. Sada je jedino bitno da igram, zabijam golove i pokazujem potencijal. Prije dolaska u Graz, nažalost, nisam baš igrao često – rekao je Bodul dodavši:

- Trenutačno sam sasvim spreman i u vrlo dobroj formi. Da bih bio u top-formi, moram još dosta toga poduzeti. Prvenstveno, moram povećati trkačku izdržljivost i obrambeni doprinos momčadi.

Trenera Franca Fodu, kako se čini, Bodul je uvjerio u vlastiti potencijal:

- Nadam se da na treninzima dokazujem da pripadam ovamo i da klub nije pogriješio mojim dovođenjem. Kako ide na treningu, tako je uglavnom i na utakmici. Zato sam jako zadovoljan.

- Želim u Sturmu nešto napraviti. Želim ovdje postati najbolji bundesligaški strijelac. Ili, još bolje, osvojiti nešto sa Sturmom, obraniti naslov prvaka ili osvojiti kup.

Kad je u pitanju njegov ugovor, Bodul ga ima potpisanog do kraja sezone uz mogućnost automatskog produljenja. Ljetos je stigao slobodan iz portugalskog Nacionala.

- Moj je cilj neka od jačih europskih liga. Još sam uvijek dosta mlad. Nadam se da ću uspješno nastaviti igrati za Sturm. Dalje ćemo vidjeti.

Bodul, koji je ove sezone zabio već devet golova za Sturm u prvenstvu i kupu, te se među strijelce nije upisao samo u Europa ligi, ima dvojno državljanstvo, hrvatsko i austrijsko.

Za HNS-ove je selekcije nastupao od kadetske dobi kao izraziti potencijal skupivši osam nastupa za U19 i jedan za U21-reprezentaciju. Nedavno je najavio da bi mogao u budućnosti igrati za seniorsku vrstu Austrije. U ovom je trenutku i dalje na raspolaganju obadvama izbornicima.

Linker
24. rujan 2024 18:28