Tea Cimaš / cropix
BODUL

Iz Ajaxa u Nacional

Nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac Darko Bodul (22) posljednjeg je dana prijelaznog roka napustio Ajax i prešao u portugalski Nacional iz Funchala
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 31. siječanj 2011. 19:03

Nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac Darko Bodul (22) posljednjeg je dana prijelaznog roka napustio Ajax i prešao u portugalski Nacional iz Funchala. Naš je nogometaš potpisao ugovor sa šestoplasiranom momčadi portugalskog prvenstva do kraja tekuće sezone, uz mogućnost nastavka suradnje sljedeće četiri godine ukoliko obje starne budu zadovoljne.

Bodul je došao u Ajax 2008. iz Heerenvena, ali je u dvije i pol sezone ubilježio tek jedan nastup za prvu momčad amsterdamskog kluba. Prošlu je sezonu proveo na posudbi u Sparti iz Rotterdama, ali ni tu se nije istaknuo. U 24 je utakmice postigao samo jedan pogodak i tri puta asistirao.

Ove je, pak, sezone napadač rođen u Sarajevu igrao za rezervnu momčad Ajaxa s kojim je imao ugovor do ljeta.

U Nacionalu će se Bodul pridružiti još trojici hrvatskih nogometaša - nekadašnjem mladom reprezentativnom veznjaku Dejanu Školniku (22), te 26-godišnjem braniču Danijelu Stojanoviću i 20-godišnjem napadaču Kristijanu Pavloviću.

Linker
24. rujan 2024 18:41