Ronald Goršić/CROPIX
BEBEK POKVARIO DERBI

Ćiro o HNS-u: 'Mamić priča s Bogom, ali Šuker ga ne sluša, taj uvijek tjera po svom'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 03. ožujak 2013. 10:35

Ćiru Blaževića nije bilo potrebno ''navlačiti''. Trener svih trenera jedva je dočekao da nešto kaže o derbiju svih derbija.

- Televizijski komentatori stalno su nas uvjeravali kako gledamo jako dobru utakmicu, ali osobno se ne mogu složiti s tom sugestijom. Dozvoljavam da svako ima pravo na vlastito mišljenje, koje formira po svojim kriterijima. Na primjer, cijelo vrijeme su pričali da je moj prijatelj Joe Šimunić igrao kao svjetska klasa, a on je bez razloga napravio korner iz kojeg je Hajduk izjednačio. Da stvar bude još gora, Joe je tom prilikom zabio autogol! S druge strane, ugodno me iznenadio mali Jedvaj. Taj dečko ima tek sedamnaest godina, a na terenu je poput Maldinija. Po onome što je pokazao u derbiju, Jedvaj je novi Maldini, i igrom, i izgledom – opservirao je Blažević, pa potom prisnažio:

- Nije nikakva tajna da sam ja dinamovac, ali u ovom su derbiju moje emocije bile na strani Hajduka. Ne krijem da sam u srijedu navijao za Splićane koji je drastično oštećen. Nikako ne mogu shvatiti da su na terenu imali dva suca više nego inače, a niti jedan od njih nije vidio Vrsaljkovu ruku. Pa to je bio čisti jedanaesterac za Hajduk! Dozvoljavam da Bebek nije vidio igranje rukom, ali onaj iza gola to je morao registrirati.

Ali, Bebek je nakon utakmice kazao Sušiću: ''Nisam ti to mogao svirati''...

- Ako je stvarno tako rekao, onda nema sumnje da je Bebek isključivi krivac za nedosuđeni kazneni udarac.

Novinar Z1 televizije Blaževiću je otkrio ''diskreciju'' kako je nedavno Šuker bio kod Mamića – ''na pranju glave''.

- Ne vjerujem u tu priču! Šukera poznajem bolje nego njegov ćaća! On je svjetski poznata faca, ima jak vjetar u leđa od Blattera, a sam po sebi je jako kurčevit. Djeco moja, Šuker je svjestan svojih ovlasti i moći koje ima na raspolaganju, i to obilno koristi. A Mamić je mudar i zna da ne smije protiv Šukera, iako ga je upravo on postavio na čelo HNS-a. I njega, i svog špijuna Vrbanovića. Kako neće znati... Pa, Mamić priča s Bogom... Ma, Šuker je tvrdoglava mula, taj uvijek tjera po svom. Ja to dobro znam, zato mu šest godina nisam dozvoljavao da uđe u dijalog sa mnom. Sjećam se, u Francuskoj mi je došao dan prije utakmice za treće mjesto i rekao da neće igrati s Nizozemskom ako mora na trening. Rek'o sam mu: "Šest godina si ček'o ovaj trenutak." Šuker je takav, uvijek tjera samo po svom.

O statusu Ćire Blaževića u Rusanovoj 13 sugerira anegdota koju trener Zagreba ovih dana prepričava.

- Zamisli, molim te, kakav je to HNS! Neki dan dođem do Rusanove, a tamo neki šugo na porti mi ne da da uđem i još me pita što trebam. Mene, koji sam s Hrvatskom bio treći na svijetu. I to u kući za koju sam dao novac! Ja sam se kao izbornik odrek'o nekih para da se kupi ta kuća u Rusanovoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 11:59